Tidskriften Skärgård 4/2013
Backlin-Björkqvist, Camilla; Ulfvens, Johan; Uthardt, Martina; Utbult Almkvist, Anna-Karin; Wikström, Margot; Cronström, Ulrica; Miiros, Ester; Andersson, Kjell; Witting, Rolf-Lennart; Numminen, Satu; Henriksdotter-Puranen, Clara; Bonnevier, Katja; Söderlund, Nina; Eklund-Back, Eivor (2013-12)
Backlin-Björkqvist, Camilla
Ulfvens, Johan
Uthardt, Martina
Utbult Almkvist, Anna-Karin
Wikström, Margot
Cronström, Ulrica
Miiros, Ester
Andersson, Kjell
Witting, Rolf-Lennart
Numminen, Satu
Henriksdotter-Puranen, Clara
Bonnevier, Katja
Söderlund, Nina
Eklund-Back, Eivor
Skärgårdsinstitutet vid Åbo Akademi
12 / 2013
All rights reserved.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2022052738928
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2022052738928
Tiivistelmä
Mat som hantverk
Innehållsförteckning
– Inledaren: Allt har sitt pris av Håkan Eklund
– Strömmingsinläggningar som framgångsprodukt av Camilla Backlin-Björkqvist
– Skärgårdssvamp – en nisch värd att utveckla av Johan Ulfvens
– Två viltrecept från Österbotten av Martina Uthardt
– Ny EU-märkning av mat från öar? av Anna-Karin Utbult Almkvist
– Mathantverk av Margot Wikström
– Tankar om mat av Ulrica Cronström
– Skördefest och matkultur på Åland av Ester Miiros
– Reflektioner om närmat av Kjell Andersson
– Åländsk ölkorv bäst av Rolf-Lennart Witting
– Åländska äpplen av Rolf-Lennart Witting
– Blå Verandan på Aspö av Håkan Eklund
– Två stora åländska satsningar av Satu Numminen
– Reflektioner från mitt matbord av Satu Numminen
– Anki på Finngrundet – en föregångare av Clara Henriksdotter-Puranen
– Naturbeteskött – en kvalitetsprodukt av Katja Bonnevier
– Härmat och därmat av Nina Söderlund
– Baka rågbröd en hel dag av Eivor Eklund-Back
– Jag bakar in vågors brus och vindens sus av Clara Henriksdotter-Puranen
– Bokhörnan av Håkan Eklund
– Kolumnen ”Från Satus horisont” av Satu Numminen
– Sista bilden av Håkan Eklund
Innehållsförteckning
– Inledaren: Allt har sitt pris av Håkan Eklund
– Strömmingsinläggningar som framgångsprodukt av Camilla Backlin-Björkqvist
– Skärgårdssvamp – en nisch värd att utveckla av Johan Ulfvens
– Två viltrecept från Österbotten av Martina Uthardt
– Ny EU-märkning av mat från öar? av Anna-Karin Utbult Almkvist
– Mathantverk av Margot Wikström
– Tankar om mat av Ulrica Cronström
– Skördefest och matkultur på Åland av Ester Miiros
– Reflektioner om närmat av Kjell Andersson
– Åländsk ölkorv bäst av Rolf-Lennart Witting
– Åländska äpplen av Rolf-Lennart Witting
– Blå Verandan på Aspö av Håkan Eklund
– Två stora åländska satsningar av Satu Numminen
– Reflektioner från mitt matbord av Satu Numminen
– Anki på Finngrundet – en föregångare av Clara Henriksdotter-Puranen
– Naturbeteskött – en kvalitetsprodukt av Katja Bonnevier
– Härmat och därmat av Nina Söderlund
– Baka rågbröd en hel dag av Eivor Eklund-Back
– Jag bakar in vågors brus och vindens sus av Clara Henriksdotter-Puranen
– Bokhörnan av Håkan Eklund
– Kolumnen ”Från Satus horisont” av Satu Numminen
– Sista bilden av Håkan Eklund
Kokoelmat
- Tidskriften Skärgård [38]