Kirje Juho Kekkoselle 26.3.1918

Turkinkylä, Hentula 26.3.18.

Rakas isä!

Terveiset rintamalta! Hyvin olen voinut täällä nämät viikon päivät. Saavuin tiistaina myöhään illalla Mouhuun ja heti seuraavana päivänä oli ankara tappelu siellä. Punikit hyökkäsivät vasemmalta sivustalta kimppuumme ja koko päivän kesti laukaustenvaihtoa. Punikit aikoivat vallata Ukkokallion, josta on erittäin selvä näköala yli Mouhun mutta me työnsimme heidät verissä päin takaisin. Senjälkeen he huuhtelivat kahdella kuularuiskulla kahdelta suunnalta sen kukkulan lakea ja hyökkäsivät nuoremman kerran. Sekin lyötiin takaisin. Mutta kaatui 1 sotkamolainen ja haavoittui 2 miestä.

Nyt oli viime perjantaina taas täällä tuima tappelus. Punainen hyökkäsi pari kertaa juur`julmast` ketjuamme vastaan, mutta rohkeasti syöstiin heidät takaisin. Kaj. Lehteen lähetin kyllä kertomuksen molemmista tappeluista. Nyt viimeksi meinasivat punaiset saartaa koko Kinnin kylän vasemmalta sivustalta ja mikkeliläiset reservimiehet pakenivat erittäin edullisilta asemilta. Meitä lähetettiin silloin parikymmentä miestä heitä karkottamaan. Ajettiin samaan pihaan, jossa oli punikit ja ne karkasivat pakoon 1 mikkeliläinen kaatui ja 1 haavottui. Meistä ei mennyt ketään kajaanilaista.

Lähettäkääpä pieni paketti johon panette pari leipää, voita, sokeria ja makkaraa hiukan. Se ei tekisi pahaa.

Meillä on täällä lokiolot. Olemme 3 tuntia ketjussa ja taas 6 tuntia levätään sekä taas 3 ketjussa j.n.e. Jehu on terve kuin pukki ja toivoo lomalle. Kun nyt tulee uusia miehiä sieltä niin kai koko I komppania pääsee lomalle niin huhutaan. Jos ei päästä nyt niin sitten se venyy sodan loppuun saakka. Olen väsynyt ja minua vaivaa unettomuus suuresti. Väsyttää kovasti mutta ei auta. Kun loppuu sota niin saamme kai levätä.

Pojat jaksavat paksusti. Ei ole haavoittunut ketään, vaikka punikit ampuvat puolen kilometrin päästä tykeillä.

Pakettiin pankaa osoite Sissi Urho Kekkonen, Savon rintama K. Sissi - R. I komp. I joukkue.

Kirjeessä sama osote. Sanokaa terveisiä että tääll` ollaan.

Poikanne Urho