Helsinki 10.8.1940

Rakas Urho! - Eilen sain vihdoin kirjeesi n:o I ja tänään n:o II, sydämelliset kiitokseni vain molemmista. - Kylläpä tulin pahoilleni, kun huomasin sen lehtitilauksen sittenkin jääneen minun asiakseni - tilasin sitten tänään loppukuukaudeksi - pitäisi tulla samassa postissa kuin tämäkin. - Kuule, hyvä Ystävä, miksi pidät yöllä vain yhtä huopaa - se vuodepeite - punaruudullinen - on tarkoitettu myös yöpeitteeksi. - Äläkä nyt anna mielesi masentua, vaikkei näitä loppuheiniä niin ensiluokkaisina saakaan korjuuseen - sellaista se on maamiehen elämä! - Olisin kovin hyvilläni kun se Oikarinen voisi tulla niin, että saisitte olla edes vähän aikaa yksissä. Sen pienen pirtin ja yhden kamarin kai - ei sitä, jossa itse nukut - kai lupasit heille asunnoksi. - Ei se palkka minusta ole korkea, jos mies on kerran hyvä; ensimäiset vuodethan ne tulevat olemaan meille aika raskaita, kun pitäisi uuden viljelysmaan raivuulla saada maanviljelystulot nousemaan. -

Lienet saanut sen kirjeeni, jossa kirjoitin, että Sinun pitänee sittenkin 18/8 tulla sinne Kymiin (Katajaisten kentälle, klo 16 alkaa juhla.) Tänne oli tullut Säkkijärven miehiä puheillesi - aikoivat lähteä etsimään Sinua Hinasta, mutta kerroin heille, että tulet Kymiin 18/8 ja kehoitin heitä sitä ennen kirjoittamaan Sinulle. - Ja sitten Viipurin Kelkkalan kultamitalimiehillä kuuluu myös olevan oikein tärkeää asiaa, mutta he tulevat luoksesi syyskuussa, minun piti vain kertoa heidän lämpimät terveisensä. - Kiitos myös terveisistäsi; insinööri Kuusisto soitti eilen, kylläpä hän oli pontevasti järjestänyt Sinut langanpäähän.

- Ja sitten pojat! aijai kun heillä on touhua! - Liittyivät partioon - ei pentuihin - ja nyt jo ollaan retkellä, tänään - lauantaina - lähtivät ja maanantaina iltapäivällä vasta tulevat - maanantai on näet lupapäivä. - Pitäisiköhän se vaaka täältä Helsingin varastosta myös toimittaa lähetettäväksi sinne. A. Myyrältä tuli kirje - ihmeellistä, että hänkin, miehinen mies, pelasti huonekaluja, kun maanvijelyskalustoakin oli - hyvä näinkin. - Pääasia on nyt, Urho rakas, ettemme anna mielemme masentua pienistä eikä juuri suuristakaan vastoinkäymisistä.

- En nyt tänään vielä soittanut Klemolalle; miten voinee nyt Mustipaha? - Eilen olin Tuulikin kanssa Kappelissa lounaalla, hänellä oli hääpäivä ja juhli sitä vaihteen vuoksi minun kanssani. - Panen tähän mukaan K.H[illilä]n kirjeen ja lähdenkin nyt viemään tämän postiin, että saisit varmasti tiistaina. - Koeta pitää huoli itsestäsi, ettet tee liikaa työtä - siinä ohdakemaassa sitä kyllä piisaa liikaakin. Sydämellisin terveisin Sinun Sylvi.

Olet kai sopinut työmiesten kanssa palkan etukäteen, etteivät pääse Sinua jymäyttämään.