[Tukholma] 8/8 1943.

Rakas Sylvi.

Lähdön kiireessä unohdin onnitella Sinua nimipäiväsi johdosta, mutta teen sen nyt näin perästä päin vieraalta maalta.

Matka on ollut kaikin puolin hyvä ja antoisa. Olen tutustunut täällä säästäväisyystoimikunnan työhön, josta olen saanut oppia sekä siitä, mitä ja miten on tehtävä kuin myös siitä, miten ei ole tehtävä. Mukanani oleva maist. Wahlberg on tutustunut lähinnä konttoritekniikkaan. Olen tavannut vanhoja tuttavia, Yngve Borgin luona olin yhden illan. Rouva kertoi, että Sten oli aivan itkeä, kun sai kuulla, että Taneli ei tule. Hän ei ollut tovereilleen puhunut asiasta mitään, jotta saisi heidät yllättää. Saan rouva Borgilta mukaan jotakin sellaista, jonka hän sanoi miellyttävän poikia, eritoten Tanelia. Valitettavasti ranskanleipä ei pysy tuoreena, sanoi hän, joten sitä ei tule. Sten ja Lena olivat aika rasavillejä, Lena on miltei Stenin kokoinen.

[Wilho] Tikanderin, josta on ollut puhe, tapasin eilen illalla ja taidamme tavata vielä myöhemminkin. Lähden nim. vasta torstaina pois. Kirjoitan sitten Suomesta, minkälaisesti hän maailmaa katseli. Sen voin jo sanoa, että hän ei uskonut sodan kestävän enää ensi kesään saakka.

Tänä iltana tapaan Urheiluliiton miehet, Bo Ekelund on ollut matkoilla ja tulee tänään kaupunkiin.

Ei täällä puutetta ole vieläkään. Kun tilaan kahvin ja kaksi leivosta niin tekee oikein pahaa syödä, kun toivoisin niiden olevan poikien käsissä. Mutta ei maha mittään.

Otin tänne mukaani mustat kengät, joiden pohjat on rikki. Sain juuri tietää, että saan ne puolipohjatuiksi. Se on mainio juttu.

Tapasin myös Hels. Sanomien kirjeenvaihtajan [Arvo] Äären. Ilma on täynnä mitä mielikuvituksellisimpia huhuja. Lupasin antaa pari haastattelua täkäläisille lehdille. Stockholms-Tidningen oli jostakin onkinut tietoonsa, että olen täällä ja heti soittivat haastatellakseen.

Ei muuta, paljon terveisiä Borgin perheeltä ja voikaa hyvin.

Teidän

Urho