Helsinki 2/7 1936.

Rakas Sylvi ja rakkaat pojat.

Saavuin onnellisesti Helsinkiin, jossa koti oli siinä kunnossa kuin lähtiessäkin. Ja mukavalta se kotiin tulo tuntuikin.

Olen nyt toista päivää oikeusministeriössä. Kyllä täällä jumalattomasti työtä olisi lainsäädäntöosastolla, mutta ne ovat pääasiassa vanhoja, vuosia maanneita lakiesityksiä ja mietintöjä, joihin ei [Yrjö] Hakulinen ole tarttunut, enkä niihin aio minäkään tarttua. Hyvin täällä silloin pärjää. Juoksevia asioita ei ole juuri lainkaan. Tahti on kokonaan toinen kuin maatalousministeriössä.

Nyt alkaa kiire vaalilaskennan kanssa. Ja siinä saakin ponnistella sitten viikon päivät. Koetan sulle huomenna soittaa, mitä kuuluu, kenties aamulla ja olet sanomalehdistä lukenut tuloksia. Mutta kirjeiden kirjoittaminen voi nyt jäädä vähempään, kun saa yötä ja iltaa paiskia töitä.

Tammisen Elin voi hyvin, mutta Jussi ei suostu tulemaan Kuokkalaan ennen häntä. Niinkuin sanoit. Kerroin, että kyllä Sylvi sen arvasi, ettei Jussi yksin lähde, ja sekös Eliniä ihmetytti.

Urheiluasioitakin on tässä runsaasti käsillä, mutta koetan niistä selviytyä vähemmällä.

Pojille paljon terveisiä ja Tanelille syömähalua. Oikein olin iloinen lähtiessä, kun huomasin poikien niin erinomaisesti siellä viihtyvän. Nyt onkin ilmat olleet täällä lämpimiä, kaipa selkäsi paranee lämpimässä sitä hautoessasi.

Mitään ihmettä ei kuulu. [Valto] Klemola vain sanoi, että se p-le on taas kaupungissa.

Rakkaat terveiset Sinulle ja morjens tytöille.

Sinun

Urho