Angervonniemellä 12.7.1929

Rakas Urho! - Vastaan nyt kaikessa kiireessä - aikaa junan lähtöön vain 40 min. - niihin kysymyksiin.

1.) Tulen kai toimeen 3000; mutta parasta lienee, että lähetät 3500. Voisin ehken ostaa sitten jotain talvea varten.

2.) Jollei "Palmolive" ole siellä kylpyhuoneen pyyhiliinapeitteiden pitimen päällä eikä Sinun "nahkapussissasi" - siinä, jossa on kangastaskuja, niin en tiedä. Minun pöytälaatikossani ei taida olla.

3.) Niitä puvun tilkkuja pitäisi olla siinä punaisessa nyytissä, joka on minun vaatekomeroni hyllyllä - tai sitten ne ovat jossain siellä olevassa kenkälaatikossa.

4.) Pojat voivat hyvin, vatsat melkein kunnossa, saivat jo tänään omenaakin. Olivat eilen saunassa, Matti suuttui pukuhuoneeseen tultaessa ja huusi tunnin täyttäkurkkua, Tane käyttäytyi oikein siivosti. Tänään iltapäivällä olin poikien kanssa "Petrohvilla" ja metsääkös sitä ihmeteltiin. Matti taas suuttui - en tiedä mistä ja sain nukutella klo 22 asti. Tänään otti "pikku-maisteri" pojista 8 kuvaa, saa nähdä onnistuiko yksikään. Tane tappoi eilen kärpäsen ja yritti syödä, tänään puri Tanea palopukki. Itse voin hyvin.

5.) Kyllä minä Sinusta lujastit tykkään, toiste enempi.

6.) Kirjat saimme, paljon kiitoksia vain.

7.) Jos pyykki tuntuu kostealta niin pura keittiön sängyn päälle, muuten voi jättää koriin. -

Elin matkustaa huomenna, mutta on yötä Hartosessa. Nyt täytyy minun lähteä kiitämään asemalle näiden vastausten kanssa. Kirjoitan sunnuntaina, että saat kirjeen ainakin tiistaiksi, jollei jo maanantaiksi.

Rakastan minä Sinua, voi hyvin, rakkaat teveisemme ja suudelmamme.

Sylvi ja pojat.