Helsinki 1.3.1932

Rakas Urho! - Sydämelliset kiitokset kirjeestäsi - sain tänään niinkuin odotinkin, samoin kiitokset Tanelin "kiltistä" hauvoista. - Et tienyt sitä kirjettä kirjoittaessasi vielä "melskeestä" täällä. Oikeastaan tällä on rauhallista - abiturientit vain eilen pitivät melua yllä. - Lapuankapinalliset koettavat "sähkösanomain" muodossa - niitä sähkösanomia saa kadulta ostaa - vedota presidenttiin, Sihvoon ja Malmbergiin, - ei se sentään nyt ainakaan näytä onnistuvan. Kolme kokoomuksen ministeriä Kilpeläinen, Solja ja Järvinen ovat pyytäneet eroa - ei ole vielä tietoa presidentin suostumuksesta. Koetin eilen ostaa Uutta Suomea lähettääkseni Sinulle. Huomena lähetän taas lehtiä - ja silloin on kai joukossa joku Uusi-Suomikin. - Suomessa on nyt tällä kertaa sentään "hallitus" - vaikkei sitä sunnuntaina vielä ollutkaan - muistat kai, mitä kerroin kuulleeni Tammiselta. - Tamminen oli eilen vähän onneton, kun ei ollut saanut Sinulta kirjettä - kertoi jo pari viikkoa sitten pyytäneensä nimeäsi pariin vekseliin - saitko hänen kirjeensä. Yritin juuri soittaa Tammiselle, muttei siellä oltu kotona. - Karikko on saanut kirjeesi, nauroi kovin ovelasti, kun kysyin tuliko se Belliä koskeva kirje perille. Kirjoitin osoitteesi paperille ja samoin tänään kadulla Sinisalolle. - Kävin tänään lunastamassa sen Lakimies-"kortin" - ajattelin, että täytyy se lunastaa - ja maksamassa 1929 kirkollisverot.

Juoksutan nyt tämän kirjeen yksin postiin ja tulen sitten hakemaan pojat ulos - Mummi on kotona. Pojat paraillaan riitelevät, kuka on "nuori herra" - äiti kuuluu olevan. -

- Kapinan johtajat on määrätty pidätettäväksi - tietysti livistävät - monia huhuja, missä nyt ovat. Wallenius kai Mäntsälässä? - En uskalla nyt panna lappua mukaan lähettäessäni lehtiä, kirjotan jotain mahdoll. lyijykynällä - sensuuri. En ole oikein tarkkaan lukenut tämän päivän lehtiä, - mutta tilanne suunnilleen sama kuin eilen. -

No kotoisempiakin - se uusi viinipainos on hyvänmakuista, - panin Sotavallan ja Jalavan maistamaan. Neiti Jalava kertoi hauskan jutun: Ruotsikot menivät ylioppilaslakon aikana rehtorille valittamaan, ettei Ruutu pidä luentoja. Ruutu sai ankaran määräyksen tulla pitämään luentonsa ja Ruutu meni. Luentosalissa hän sitten laski joukon ja sanoi: "Teitähän onkin niin paljon, että voin ryhtyä pitämään kertausta" kuulijain naamat venyivät pitkiksi ja jokaikinen pötki pois.

- Jos taas myyvät sähkösanomia, niin pistän asemalla kuoreen.

- Voi hyvin, Rakas Asia, - pelkään näiden kotimaan uutisten vievän Sinulta yöunen, - mutta koetan kuitenkin ne mahdollisimman tarkkaan sinne välittää.

- Rakkaat terveiset meiltä kaikilta

Sinun Sylvi, Matti ja Taneli.