Kajaanissa 13/8 -27.

Oma Rakas Upu-Pupu.

Terveisiä nyt vain oikein paljon Hupu-Pupulle.

Kerron ensiksi urheilu-uutiset: piirin mestaruuskilpailuissa otin osaa korkeuteen ja pituuteen tänään. Tulokset: 180 ja 634. Pituutta en tosissani kokeillut. Hyvä näinkin. Huomenna otan osaa 100 m. ja kolmiloikkaan. Jalat vain tahtoivat mennä huonoon kuntoon siinä jalkapallo-ottelussa, niin jotta ei tämä ole oikein hyvästi.

Tänään ja huomenna on täällä Karjalan heimojuhlat. Simi [Eljas Simojoki] oli puhumassa ja puhui voimakkaaseen tapaansa, olipa hänen puheessaan oikeinkin hyviä palasia. Kansa innostui. Huomenna täytynee minun tuoda juhlassa AKS:n terveiset.

Maanantaina 1/2 8 tienoissa aamulla lähden autolla Säräisniemelle ja otan Jussin mukaani. Tulemme vielä maanantaina takaisin. Sitten minulla onkin enää yksi kokonainen päivä jäljellä Kajaanissa oloa, sillä aion lähteä keskiviikkona Hkiin.

Sinä luultavasti olet saanut jo hammas-asiasi kuntoon. Onpa hauska nähdä Emäntä, Oma ja Hyvä ja Kovasti Kaivattu Emäntäni, shinglatussa tukassa ja kaunein hammasrivein. Tästä lähtienkö Sinä hymyilet mielelläsi.

Pupu-Rakas, ota Sinä vain rahoja pankista aivan oman harkintasi mukaan, kyllä Sinä olet yhtä hyvä finanssiasioiden osaaja ja tuntija kuin minäkin.

Viime aikoina olen saanut taas huonosti unta, eilen illalla oli oma syyni: join taas kahvia, Keravuoressa. Tänään on pää ollut tohjo ja kipeä. On nytkin ja kirjoitus luonnollisesti tulee sen muotoista.

Kotiin ei kuulu kummia; isä vain kiivailee huomisen papinvaalin johdosta: äänestää Katavistoa ja halveeraa muita pappeja, jotka ovat vaalissa. Niinhän se on!

Sain Aaro-Suurelta [Pakaslahti] pitkän ja lavean kirjeen, jossa Aaro selvitteli poliittisia asioita ja AKS:n asioita. Poliittisista ei kummia, AKS:stä sikäli, että Kailan [Elmo Edvard] terveys on aivan rempallaan ja AKS tarvitsee puheenjohtajan kun [Reino] Ala-Kuljukaan ei syyslukukaudeksi tule Hkiin. Aaro kertoi, että hän ja Helasen Vilho ovat saaneet taas rohkeuden päälleen ja ryhtyvät häätämään Nakkea [Yrjö Vuorentaus] pois kuraattorin virasta!

Eipä muuta tällä kertaa.

Hyvästi ja voi hyvin

Isäntäsi