Hinassa 14.6.1945

Urho rakas. - Olin pahoillani, kun junassa muistin, että Sinun vuoteesi unohtui laittamatta. Mutta se oli tuo minun onneton jalkani, joka sai minut niin tontuksi. Eilen illalla tänne päästyäni oli koko jalka kuin pahainen tukki - nyt se ei kyllä särje, vaikkei se juuri liikkumisestakaan pidä. En käynyt Kajaanissa Kukkostakaan tervehtimässä, kun liikkuminen oli niin vaikeaa. Myllynvuokran olisin maksanut, mutteivat apulaiset sitä tienneet, enkä jaksanut seisten Talosta odottaa.

- Täällä ovat asiat ymmärtääkseni hyvällä mallilla. Lähetän Laurin kohta kirkolle ja samalla hän saa ottaa kansanhuollosta selvän heidän lainmukaisista palkoistaan - ei niistä mukaani antamista papereistasi näy asia oikein selviävän. - Kirjoitan tähän postiin myös Matille ja Tanelille.

- En ole jalaltani vielä päässyt maita katsomaan, mutta kunhan se nyt on muutaman päivän lujassa siteessä, niin kai sillä taas liikkuu. - Kuule, etkö tilaisi minulle sitä Vapaata Sanaa tänne pariksi kuukaudeksi. Ostin sen matkalla ynnä Iltasanomat, jälkimäinen oli tosiaan §0, mutta edellinen kiinnosti minua tavattomasti - myyjätär ei kyllä malttanut olla näyttämättä mieltään, kun Vapaan Sanan ostin. - Kerro terveisiä Mirjamille Hinan erakolta. - Hels. San. olen kyllä tilannut ja Lauri muutti tänään radion siihen keittiön vastapäätä olevaan pikkuhuoneeseen, joten kuuntelemaan voi mennä kuka kulloinkin haluaa, ja näin ollen iso pirtti on täysin minun valtakuntaani. -

Kirjoita, jos haluat minun jotain lähettävän ja voi hyvin!

Sylvi