Kaanaassa 22/6 -27.

Rakas ja Oma ja Hyvä ja Kiltti ja Kohta-Tänne-Tulevainen Herhiläiseni!

Kiitokset suuret kirjeestäsi ja siitä verrattoman hyvästä tiedosta, että olet hyvin ja huolella minun Emäntääni hoidellut ja hoivaillut. Siksipä Sinä niin kiltti oletkin, kun minun mieltäni näissä oikeissa asioissa noudatteletkin. Kiltti ja hyvä Asia, niin ja Sinä olet.

Kyllä se vaaliote on Sinun otettava ja jotakin aitosuomalaista äänestettävä. Kokoomustahan minä en kehoita äänestämään, mutta joko edistystä tai maalaisliittoa. Minä en vielä ole varma, mitä äänestän, mutta kaipa vielä varmaksikin tulen. Ota nopeasti itsellesi vaaliote ja katso valmiiksi joku lista. Jos tulet tänne jo perjantaina, 1 pnä, niin voidaan tuumia, mutta kirjottele jo sitä ennen. Minulle ei Sinun otetta tarvitse ottaa, isä kertoi, että minut on merkitty tänne vaaliluetteloon, joten minä äänestän näitä paikallisia ehdokkaita. Kyllä Emännän kuitenkin kaikitenkin pitää äänestää, vaikka ratkaisu olisikin vaikea.

Onpa hyvä asia, että Sinä edes yhteen huoneistomme tilpehööriin olet tyytyväinen, siihen kylpyammeeseen. Minäkin täällä Sinun puolestasi iloitsen ja riemuitsen siitä. Kylve ja suihkuttele Sinä vain uutterasti, että olet sitten oikein hyvin pesty, iloinen ja reipas Länkkänä, kun tulet tänne. Pese masusikin puhtaaksi!

(Muistatkos miten Lukasson sanoi vaimoaan, mam..., minä en sano Sinua niin, antaa Kalle Hillilän sanoa. Pupu, et saa ruveta itkemään, enhän minä sanonut Sinua mammaksi. En sanonut.)

Huomenna, siis juhannusaattona, lähden minä poika nuori mutta ei iloinen ennenkuin Oma Pupu tulee tänne, Sotkamoon suojeluskunnan kesäjuhlille, jossa minua on kiivaasti pyydetty edustamaan Kajaanin s[uojelus]kuntaa urheilussa. Perillä viivyn joko vain huomisiltaan tai perjantai-iltaan, miten sattuu ja miten ilmat kehkeytyvät. Täällä on kohtalaisen lämmintä, mutta sateellista. Eihän se kesä taida tullakaan ennenkuin Inä olet tullut kesälomalle.

Minä tässä koetan laitella kaikki asiat käräjiltä kuntoon ennen Pupun tuloa, että sitten saan huilailla. Eikä niillä käräjillä, jotka Pupun kanssa istutaan, ole lainkaan kiirettä jälkitöiden suhteen. Ne teen sitten ikävissäni Pupun poislähdettyä siihen tuhannentulimmaiseen myllyyn.

En ole vielä lopullisesti sopinut siitä Kuhmoon lähdöstä Karvosen Jannen kanssa enkä liioin kesänviettopaikasta, mutta onhan minulla vielä aikaa. Ensi keskiviikkona olen Hyrynsalmella istumassa välikäräjät, joille tuskin tulee paljoakaan juttuja. Yksi pieni varkaus vain on tiedossa. Siellä Kuhmossa meillä on yksi suuri rikosjuttu, jossa neljä miestä on syytteessä ihan melkein taposta, sitten pari konkurssituomiota ja joku muu juttu. Ensinmainituissa kolmessa jutussa teen päätöksen jo täällä kotona valmiiksi.

Juhannukseksi ei tämä kirje Sinulle kerkiä, vaikka se juhannukseksi sinne tulee. Mutta hyvää ja rauhallista juhannusta minä Sinulle toivon, Oma Rakas Emäntäni, Oma Häiskäni, joka pian tulee minun luokseni tänne valkeitten öitten maahan.

Minä rakastan Sinua, Pupuni ja odotan Sinua.

Voi hyvin

Sinun omasi

Kts. takapuoli

Kun Sinulla on se valtakirja siellä, niin otapa joku viisisataa markkaa minua varten ja tuo tullessasi tänne. Urheilulehdestä olisin saamassa, mutta antaa olla syksyyn, sittenpähän sen saan.

Jatkankin tähän vielä huomenna, jos saan tietoja U:lehdestä.

23/6 Aattona.

Soitin Kuopioon Keinäselle, joka eilen oli ottanut puhelun Santalalle. Tämä oli sanonut, että kaikki asiat ovat SVUL:ssa retuperällä. Oli kertonut, että liittojohtokuntaa ei ole saatu koolle, mutta ensi viikon alussa saadaan, arvatenkin tiistaina ja kesäkuussa ratkaistaan se kysymys. Santala ollut samaa mieltä kuin Keinänenkin, että minä ainoa mahdollisuus.

Klo 2 lähden Sotkamoon urheilemaan. Mahtaa sekin olla ryminää.

Voi hyvin. Terveisiä meiltä

Sinun Urho