[Berliini][Olympisches Dorf, den] 29.7.1936.

Rakas Sylvi ja rakkaat pojat.

Nyt olen päässyt perille ja nukkunut ensimmäisen yöni kylässä. Matkasta ja vastaanotoista ei Sinulle tarvinne kirjoittaa, niistä ovat lehdet tehneet riittävästi selkoa. Kylä on kyllä erittäin kaunis, mutta luvattoman kaukana niinhyvin kaupungista kuin stadionistakin. Matka bussilla kaupunkiin kestää vajaan tunnin ja se on totisesti liian pitkä matka.

Pojat ovat yleensä kunnossa, paitsi [Kalevi] Kotkas jonka lonkka on kipeä eikä voi harjoitella. Se minua eniten huolettaa. Matti [Järvinen] arvattavasti pääsee kuntoon, mutta [Yrjö] Nikkanen on ollut pysyvästi parempi. Muuten luulisin hyvin käyvän, vaikka eihän sitä vastustuksen lujuutta tiedä.

Asunnot täällä ovat varsin käytännölliset ja vuoteet hyvät. Kuitenkin sain viime yönä huonohkosti unta ja heräsinkin liian aikaiseen. Kaipa se oli vain matkaväsymystä. Illalla olinkin kylässä koko illan, ja täällä oli varieteeohjelma seurustelusalissa. Olikin hyvä ohjelma. Pojat ovat nopeasti kotiutuneet. Ja henki on ollut hyvä koko joukkueessa koko ajan.

Olen lähdössä kaupungille, jossa minun pitäisi tavata [Bo] Ekelund. Toinen osa pojista on harjoittelemassa. Pian tulee Aarokin autoineen, joten olen parempien kulkuneuvojen saannissa.

Juuri sain sanan, että auto on valmis Levälahden kera viemään minut kaupunkiin. Hei sitten, panen tämän oitis postiin.

Paljon rakkaita terveisiä

Urholta

Lähtö 26/7

Paluu 10/8