Kirje Kajaanista sisaruksille Kangasniemelle 18.6.1922

Sisaret ja veljet vieraalla maalla!

Syytä on minulla vilkkaasti Teiltä, oi toverit ja ystävät, anteeksi pyytää, sillä nimipäivänänne en saapunut onnitteluin luoksenne. Sen vuoksi nyt Sinua Siiri-sisko lämpimin kädenlikistyksin nimipäiväsi johdosta onnitella mahdan ja Sinua Uuno-veikko ylös kattoon hyppyyttäen nimipäivänäsi gratuleerata saan. Eläkää kauan ja oikeassa nuhteessa.

Miten siellä teillä aika hurisee? Siirikö vain vätkästelee ja käy tansseissa sen asemakaupan puotipojan kanssa. Ja Uuno karhitsee eno-Siilan [Pylvänäinen] kanssa. Kerääpäs kasvit Unelius ajoissa. Ja harjottele juoksemaan. Lyhyviä matkoja vain. 50 mt. pyräyksiä. Maantiellä. Niin kovaa kuin jaksat. Sillä tavoin Sinustakin voi tulla yhtä hyvä urheilija kuin minusta ja isästä.

Kai Sinä Siiri olet lukenut ruohtia ja saksaa. Että pääsisit luokaltasi. Lue päälle vain, lue. Ja kehota kaikkia käymään vaaleissa äänestämässä ja agiteeraa, että edistysmielinen aate on paras. Äänestäkää edistysmielisiä! Me, isä ja äiti, ainakin kannatamme niitä.

Sanokaahan mummolle [Amanda Pylvänäinen] paljon terveisiä minulta. Hyvin paljon ja hyvin lämpimiä. Samoin eno-Siilalle ja sen poika-rasavilleille [Erkki ja Uuno]. Isolle ja pikkuselle Iidalle ja renki-Vilholle sekä Oskarille. Ja tietysti Marttiselle nuuskaterveiset.

Urholta

Voikaa hyvin! Äiti kirjottaa takapuolelle.