Yhteisyys ja ystävyys.

Kirjoittanut Suomen pääministeri Urho Kekkonen.

Kaikki Tanskassa vierailleet suomalaiset ovat kiinnittäneet huomiota siihen erityiseen ystävällisyyteen, jota tanskalaiset heitä kohtaan aina osoittavat. Ja kun me suomalaiset vastaanotamme tanskalaisia vieraita maahamme, tiedämme tapaavamme iloisia, sydämellisiä ja vaatimattomia ihmisiä, joiden käynti tuottaa meille pelkkää iloa. Tästä voimme päätellä, että kansojemme henkisessä asennoitumisessa on jotakin yhteistä, jotakin jonka ansiosta meidän on helppoa ja hauskaa seurustella toistemme kanssa.

Siksi ei olekaan ihme, että kansojemme välinen suhde on aina ollut avoin ja että sen perustana on ollut molemminpuolinen ymmärtämys. Vuorovaikutus on ollut sekä vilkasta että antoisaa. Meille suomalaisille Tanska on aina ollut hyvin hoidettu maa, maa jonka talouden ja kulttuurin korkeaa tasoa olemme monin tavoin voineet pitää esimerkkinä omia olojamme järjestäessämme.

Se, että Tanska ja Suomi ovat usein ulkoisista syistä joutuneet kulkemaan kumpikin omia teitään, ei ole kyennyt häiritsemään kansojemme välistä ystävyyttä. Tämä tosiasia pitää yhä paikkansa. Kaikesta tapahtuneesta huolimatta kansamme tuntee vahvaa kohtalonyhteyttä Pohjolan kanssa. Juuri siksi ne monet siteet, jotka meitä yhdistävät, on solmittu - ja solmitaan edelleen.

Toivotan kauniille Tanskalle valoisaa tulevaisuutta ja toivon

Tanskan ahkeralle ja elämänmyönteiselle kansalle rauhallisia työ- ja kehitysmahdollisuuksia. Samalla toivon, että me tänä kesänä, jota vietetään olympialaisten merkeissä, saamme ilon nähdä mahdollisimman monta tanskalaista vierainamme Helsingissä. Tänne tanskalaiset ovat aina tervetulleita.