Wienissä 18/6 -28.

Sylvi Rakas.

Olen nyt tullut onnellisesti Wieniin. Tulimme eilen illalla tänne ja olemme nukkuneet kellon ympäri Hammerand-nimisessä hotellissa, huoneen hinta 120 mk. vuorokausi kahteen pekkaan. Asun Pakaslahden kanssa. Muutamme tänä päivänä täkäläisen varakonsulin maist. Rolf Grönlundin asuntoon, siellä maksamme korkeintaan 15 mk. vuorokaudelta asunnosta. Sitten on halpa asunto ja ruoka täällä maksaa kork. 50 mk. päivä. Eilen olimme loistohotelli Imperialin vähän huonommassa ravintolassa ja söimme jotakin kauriinselkää. Hyvä ruoka. 25 mk. annos.

En ollut saanut Sinulta tänne kirjettä. Siksi heti kirjoitan. Kirjoita nyt pian, ellet ole vielä kirjoittanut. Ihmettelen kovasti, miksi kirje ei täällä jo ole. Kirje kuulema viipyy neljä päivää tänne tullessa, kaipa se on matkalla. Osote on Wien I, Kolowrat Ring 6, Finnisches Generalkonsulat. Jos jotakin erikoista on tapahtunut niin sähkötä tällä osotteella: Kekkonen Wien Finnisches Generalkonsulat. Kyllä se sillä järjestyy. Toivottavasti ei mitään ole tapahtunut.

Tällä kertaa minulla ei juuri muuta asiaa olekaan kuin kiirehtiä kirjettäsi. Täällä on edelleenkin varsin kylmä ilma, todennäköisesti se nyt alkaa lämmetä. Tänään muutamme Grönlundin asuntoon.

Wien on erinomaisen kaunis ja siisti kaupunki. Budapestillä on jonkinlainen itämainen leima ja vaikkakin se epäilemättä asemansa puolesta on monin verroin Wieniä paremmalla ja kauniimmalla paikalla, niin kyllä Wien rakennustensa puolesta ja yleensä kaupunkina on loistavampi. Hinnat täällä tuntuvat olevan unkarilaisia alhaisemmat, suunnilleen Helsingin kanssa tasassa. Se hotelli, johon jouduimme erään halvemman ollessa aivan täysi, onkin uhkahyvä. Meille ainakin.

Saa nyt nähdä, miten tämä elämä täällä rupeaa järjestymään. Kaipa hyvin. Kirjoitan tätä pääkonsulaatissa Pakaslahden ja Grönlundin soitellessa kaupungille ja siksi tämä on niin sekaista.

Monet terveiset. Voi hyvin poikinesi.

Sinun Urho

Plahti ihmettelee, kun taas Sinulle kirjoitan. Unkarissa postiin pantu kirje tulee kenties vasta tämän jälkeen.