Hki 11/7 29.

Sain tänään kirjeesi ja mieleni tuli aivan iloiseksi, kun kuulin, että poikien vatsat alkavat parantua. Lystihän se on oikein.

Eilen meni koko päivä keskuslautakunnassa, maksoin palkkoja toistasataatuhatta markkaa. Nyt se on sitten jäljellä, huomenna kaiketi on viimeinen kokous.

Soitin tänään Schickmannille. Hän pyysi saada tulla suullisesti asiat puhumaan - ja tuli kanssa. Selitti, että he eivät saa rahoja, kaikki on mennyt ja uutta ei tule ennenkuin t.k. lopussa tai ensikuun alussa. Arpajaisista saavat tai joistakin sellaisista. Lupasi taas lujasti jos mitä. Saksalainen kun on, niin eikös koettanut saada M[aalaiskuntien]Liittoa ryhtymään avustamaan hänen Huoltoyhdistystään. Jutteli kauan oikein.

Hyvin olen voinut ja hyvää vointia toivon teille. Kyllä minä mielelläni kävisin teitä katsomassa, pientä Tane-kultaa, joka tupakkarullan perässä juoksee huulet pitkällä. On se varmasti lysti näky. Mutta en pääse enää.

Jalannin tyttö ristitään huomenna. Ei vielä ole saanut syntymäpainoaan. Heikohko se on mutta pitkä tukka päässä, pitempi kuin pojilla nyt.

Rakas Häiskä, voi hyvin, pajon terveisiä Sinulle ja pojille.

Suutelen teitä.

Sinun Urho