Kirje kotiin 8.5.1931

Rakas Äiti!

Kun Äitienpäivä on ensi sunnuntaina, niin lähetän tässä Teille tervehdyksen ja kiitokset hyvästä äitinä-olosta ja puuhaamisesta.

Siiri kirjoitti, että ette tiedä, tokko tänne tulettekaan. Ikävä juttu, me ihan jo luulimme, että piankin täällä esiinnytte. Mutta on melkein parempi jättää tulo ensi syksyyn, kun tulla tämän kuun lopulla tänne, silloin ollaan muuton jaloissa ja sehän ei varmastikaan ole mukavaa. Mutta tulkaa nyt kaikin mokomin ennen kuun loppua.

Minun kesälomani on heinäkuu. Suunnittelimme ottaa kesäasunnon Tuusulasta, mutta kaipa siitä luovumme. Kesäohjelmamme tulisi olemaan tämä 18.6-1.7. Sylvi + pojat Mikkelissä, 1.7-7.7 koko perhe Kangasniemellä mummolassa, jos sinne sovitaan, sitten Rautuun koko perhe Pihan luo ja sitten Kuokkalaan tai jonnekin täyshoitolaan pariksi viikoksi. Sylvi ja pojat ehtii vielä elokuuksi Mikkeliin. Tällä tavalla on kesä ajateltu viettää. Olisikohan minun syytä kirjoittaa mummolaan ja tiedustella, saako tulla, vai onko Teillä siellä kirjoittamista. Jos Siiri pääsisi mummolaan samaksi ajaksi kuin me, olisi se kivaa. Äitihän siellä silloin tietysti on. Mehän kyllä, Sylvi, pojat ja minä voisimme asua aitassa ja se olisikin paras yöpaikka. Ja ruokapuolessa ei liioin olisi huolta, pojat syövät parhaantaan voita, leipää ja maitoa ja perunoita. Ja kalaa saataisiin, minä onkisin ja kävisin ostamassa ja sanoisin itse ongella saaneeni j . u . p. Voisimme siellä viihtyä hyvin, jos olisi kauniit päivät.

Kiirettä tässä on, pitäisi kirjoittaa radiopuhe, ensi tiistaiksi ja ei ole oikein haluja. [Kadettikoulussa] Jussi näyttää voivan reippaasti, oli saanut hyviä arvosanoja jos jokin kokeessa. Kyllähän se muissa pärjää, mutta matikka tekee varmasti lujaa, ja ampumaoppi.

Täällä alkaa kaunis kesä tehdä tuloaan. Pojat ovat ulkona olleet ja Taneli tietysti ruskettunut.

Eipä muuta, lähetän Siirille rahaa 15.5 palkan saatuani. Voikaa hyvin ja kirjoittakaa taas. Sylvi saa kertoa muista asioistaan tuolla toisella puolella ja vastata Siirin maitovelliasioihin.

Terveisiä vain Urho

Sylvi sanoi, ettei hän nyt ehdi kirjoittaa niistä maitovelliasioista, hän kirjoittaa rva Videllille suoraan. Sopiihan se sekin. Ja onhan niitä jo tuolla toisella puolella asioita aivan tarpeeksi.

Sylvi vaan käskee sanoa terveyksiä omasta ja poikien puolesta. No joo. Siinäpä heitä on. Terveyksiä.