K[ajaa]ni 16/6.[1924]

Nuoremmalle korttijärjestäjälleni.

Jota kiitän ulkokohtaisesta tilannekatsauksestansa "täkäläisen lafkan nykyisestä olosta".

Minä olen ollut matkoilla, joten en ole ehtinyt Sinulle aikaisemmin sitä kiitosta saattaa. Mutta helluntaisen Lahdessa olon - lihotuslinnassa - ja viimeviikon Kuhmoniemellä käynnin jälkeen voinkin samalla lähettää kunnioittavimmin kerran Sinulle lupaamani valokuvan, urheilupuvussa tosin, anteeksi vain rohkeuteni ja sopimattomuuteni. Kuva on otettu Kouvolassa jälkeen kilpailuja ja ennen humalaa. Polta, jos pidät sopimattomana. Tai revi. Tai lahjota . . . esim. -

Minä täällä sen kun existeeraan. Aika kuluu niin hiivatin ikävästi, luvuista ei tule mitään ja kaikki tuntuu jonkun verran tylsältä. Usko jos tahdot. Mutta niin asia on. Minä voin hyvin mutta en elä mukavasti. Koetapa Sinä vokottaa "hra piirijohtaja Pomosi" sanomaan, pääseekö hän pian palaamaan tänne pois Löfvingin edeltä ja kuinka pian. Ja tämän selville saatuasi kiirehtinet kirjottamaan minulle, vaikka ei olisikaan Sinun aikasi kirjottaa ja vaikka kirjottaminen ei Sinua huvittaisikaan. Kirjota lafkassa, jossa sentapaiset kirjeet tapaat kirjottaa, ainakin olet tavannut, tänne Kaanaaseen ja täkäläisille "piirijohtajille". Nimittäin, minä haluan pois täältä. Sinuakin pitäisi saada tavata. Enkä sano yhtään enempää taas tällä kertaa.

Kävin Lahdessa, tapasin siellä paljon urheilijoita koolla ja epäonnistuin hypyssä siellä. Ja luulen, että ei tule Pariisiin lähtöä. Sitten olisi ollut huomenna määrä lähteä uudelleen Lahteen kokeisiin, mutta en viitsi lähteä, olen täällä, kun matkustaminen päiväksi Lahteen on kuolettavan rasittavaa. Enkä taitaisi hevillä saada lomaakaan, kun tahtoo olla sikäli töitäkin täällä. Tosin ei kortitettavaa, mutta kuitenkin töitä. Pommi kirjotti, että hänellä purjehdus vie monta iltaa "joten en ole ehtinyt edes luetteloita luotimaan", kuten sanansa sattuivat. Onhan tosi.

Minä toivotan Sinulle hauskaa kesää ja toivotan myös kirjotushalua ja -harrastusta.

Voi Sinä hyvin ja elä sulassa sovinnossa puulaakisi kanssa ilman taistelunnujakkaa ja kompasanoja, toiseen tyyliin kuin

"esimies".