Kirje Siirille 21.9.1925

Sisko hyvä!

Sain lauantaina sen agent provocateur -asian, josta lausun sekä Sinulle että Toimille sydämelliset kiitokseni. Edeskanna tämä avuliaan Toimi-neidin tietoon. Oli oikein hyvin kirjoitettu, miellyin siihen varsin kovasti. Toivotaan, että tri Sundström myös siihen sikäli mieltyy, että hyväntahtoisesti minulle siitä laudatur-arvosanan antaa. Sui generis.

Tilasin Otavalta 12 ensimmäistä nidettä tietosanakirjaan. Lupasivat ne lähettää Kajaaniin ja Vuoren kirjakauppaan nimellemme. En muista, oliko oikein että tilasin 12 nidettä, jos ei riitä, tilaa lisää, jos on liikaa, elä ota vaan ota vain niinpaljon kuin tarvitset. Hinta kai on 30 mk. niteeltä; näin että tarvitset rahaa. Lähetän ohessa 1000 mk. valtakirjan, jotta otat pankista ulos rahat ja osta ne vihkot. Kun jää rahaa, niin säästä ne minun tililleni ja joko maksa niillä henkivakuutukseni tai mene nyt sekä Kajaanin että Kainuun Sanomain että Leinon kirjansitomoonkin ja kysele, mitä maksaa tietosanakirjan sidotus, ottaen huomioon, että meillä itsellämme on ainakin 2 kannet. Ja ilmota mulle mitä tulisi maksamaan se sidotus missäkin, jotta saan päätellä, mitä tehdään.

Kaipa olet jo ne AKS:n arvat lähettänyt. Rahoja en ole vielä saanut.

Sylvi lupasi tänä päivänä ostaa Sinulle ja Toimille jotakin muotiuutuuksia tai tupakkaa tai jotakin sellaista, vaatimattomaksi ja heikosti tyydyttäväksi lahjaksi a.p-kirjottamisesta. Hän lupasi sen panna tänään postiin, joten se on tiistaina siellä.

Jussin uinnista ollut kirjotus oli Urheilulehdessä. Sanopa Jussille, että kirjottaa meille, miten meni ne piirin mest.kilpailut ja miten oli Kipinän joukot järj. ja millaiset 10-ottelun parhaat yksityislajien tulokset ja miksi Kipinä hävisi 400 viestin.

Nyt on kova luku alkanut, joten en paljon jouda kun taskuuni sylkemään. Palelee kun ei ole villapaitaa.

Joko paltto on korjattu. Maksakaa korjauskustannukset näistä rahoista.

Enpä nyt isompia muista. Voikaa hyvin koko väki.

Urho

Ilmota heti, saitko valtakirjan.