Kirje J. W. Rangellille 7.1.1943

Hyvä Veli,

Vuonna muutamana mainitsit, että Sinun määrättävissäsi on joukko varallisuutta lahjoitettavaksi oiviin tarkoituksiin. Hyvin järjestetty elämä on tasasuhteinen, kuten entisellä lyykällä miehellä, jonka toinen jalka oli lyhyt, mutta toinen oli toki sitä vertaa pitempi. Niin ei minullakaan ole noita varoja, mutta on oiva tarkoitus. Sotasokeat ovat lähettäneet minulle kirjeen, josta käy, paitsi muuta, selville heidän rahantarpeensa. Ovat perustaneet harjatehtaan, saavat sen käyntiin 1.2.1942, mutta kaipaavat rahoja tarveaineiden hankkimista varten. Tarve olisi 752.466 mk ja sokeilla pojilla on rahoja vain n. 300.000 mk.

Olematta mikään asiamies käännyn kuitenkin puoleesi ja huudan karhealla äänellä pojille apua. Jos voisit kirjoittaa sanokaamme neljännesmiljoonan shekin sotasokeiden harjoittaman tuotantotoiminnan tukemiseksi, olisi monilta teoilta kärsivä omatuntosi hetken rauhallisempi.

Pyysin Sinulta kerran rahoja sotasokeiden opaskoirakoulua varten. Kun asiassa on ollut monta kokkia mukana, on se yhä vielä avoinna. Ehkäpä se saadaan aikaan Punaisen Ristin suojissa, kuten Brofelt-vainaja ajatteli.

Käytän tilaisuutta lausuakseni, että toivotan Sinulle onnellista uutta vuotta jne.

Tuus

Urho Kekkonen

PS. Se Nyrkkeilyliiton liittyminen ammattilaisunioniin joutuu Sinun silmissäsi uuteen valaistukseen, kun tapaat Victor Smedsin uudelleen.

Sama.

[Selvä 15/1 43. Myönnetty 250.000:-]