Kyösti Kallio tasavallan presidentiksi!

Lapin Kansa 18.11.1930

Tasavallan presidentin vaalin lähestyessä ja maalaisliiton ylimääräisen puoluekokouksen kokoontuessa määräämään puolueen menettelystä presidentin vaalissa, on täysi syy ottaa esille kysymys siitä, kuka tulee olemaan Suomen talonpoikaisväestön ehdokas tasavallan ensimmäiselle paikalle.

Ehdokasta ei tarvitse lähteä kaukaa etsimään, se on meidän keskellämme. Mies, joka itsekohtaisesti on elänyt talonpoikaisväestön kehityksen järjestymättömästä joukosta maan suurimmaksi porvarilliseksi puolueeksi, maalaisliitoksi, mies, joka enemmän kuin yksikään toinen elossaoleva on tehnyt työtä talonpoikaisväestön valtiollisen vaikutusvallan kohottamiseksi, on eduskunnan puhemies Kyösti Kallio.

Kyösti Kallio on valtiomies, johon ei yksin talonpoikaisväestö, vaan koko  kansanvaltainen Suomi luottaa ja täydellä syyllä voi luottaa. Hänen valtiollinen toimintansa yli neljännesvuosisadan aikana on antanut todistuksen järkkymättömän oikeamielisestä ja horjumattoman kansanvaltaisesta miehestä, jonka rikas elämäntyö on monella muotoa koitunut isänmaan ja erityisesti sen pääväestön hyväksi.

Kyösti Kallion pitkäaikainen valtiomiestoiminta on takeena siitä, että maalaisliitto voi paremmin kuin kenellekään toiselle uskoa tasavallan presidentin viran näinä vaikeina aikoina. Talonpoikaisväestö osoittaa johtajalleen suurimman luottamuksensa asettamalla hänet, suomalaisen talonpojan, ehdokkaakseen tulevissa presidentin vaaleissa.

Maalaisliittolainen