Kaanaassa 8/7 -25.

Rakas Sylvi!

Vai oli Sinä Upu levoton viime sunnuntaina. Aivan turhan takia, Rakas, sillä ei minulla ollut hätää huonoakaan, vaikka ne urheilukilpailut tosin olivat tavallista tiukemmat hirvittävän helteisen päivän ja pituushypyn ja kolmiloikan jännittäväisyyden takia, kun siitä riippui hyppysarjan kunniapalkinto, jota Gädda persoi ja jonka oli itselleen järjestänyt, mutta jota yksin Gäddan seuran omat miehet minulle toivoivat ja yllyttivät minua. Huonossa maineessa se minua rumempi mies on.

Hyvin vain olen voinut. Ja eilen illalla tulivat Pihat, Alba ja Urho, tänne. Ensiksi oli aikomus, että he menevät Hossaan viikoksi, mutta sitten rupesi pitkä matka (200 km) heitä pelottamaan ja niin jäivät he täksi viikoksi Alpon saunalle. Eilen illalla menimme joukolla saunalle, jossa kylvettiin ja jossa olimme yötä. Korhonen kävi heidät houkuttelemassa Hyrynsalmelle koskille ja äsken juuri sinne autolla lähtivät. Tullevat huomenna tai yli- takaisin ja menevät tietysti saarelle. Kaima samallainen kuin ennenkin, viina vain ei kelvannut eilen illalla, siis ilahduttava parannus. Alba kovasti kohtelias, kuten ennenkin. No, se heistä.

Pupu! Elä ole kovasti pahoillasi, vaikka jäinkin toiseksi korkeushypyssä. Oli liian hiostava ja veltostuttava päivä. Kaanaassa oli lehdessä arvostelu, että minun tyylini korkeushypyssä on hioutunein, Tigerstedtin siroin, Gäddan voimakkain ja sisukkain. "Ja tällä kertaa voitti sisu", sanottiin. Ei mulla paha mieli, tarpeen se on voitto Hubertillekin, sillä on se siksi monet kerrat hävinnyt minulle.

Lähetän Sinulle tämän ohella Kaanaasta kuvia. Takana selvitykset. Kaikki Ärjyn kilpailuista. Urheilulehti lähettänee lisää. - Rakastan Sinua, Pupu ja odotan kärsimättömästi, koska tulet tänne. Pupu Rakas, eihän siihen enää kovin pitkä aika olekaan, aika on jo kulunut melko pitkälle. Pian pääset Angervonniemelle uimaan ja pesemään pyykkiä! Elä vain käsiäsi pilaa liialla liottelulla.

Vai "gridiseerasi" [arvosteli] sisaresi. Sinua? Minua? Meitä? Upu-Kulta, antaa vain arvostella, ei se asioita muuta. Sinä olet minun ja minä Sinun, varmasti ja meillä on hyvin hyvä toistemme kanssa. Rakas, elä ole surullinen, pianhan me tapaamme toisemme ja sitten on meillä taas hyvä olla. Hyvin hyvä. Sinun

Minä päivänä lähdet lomallesi?

Pihan koira pentunut!

Asialliset tervehtivät.