Ne sakset.

Naapurimme "Ylimaa" on ollut aina sangen sapekas ja kauhean juonikas. Tehnyt tavallisesti tikusta asian ja monet kerrat pärmättänyt aivan asiattakin. Kuten on esimerkiksi ollut se heiltä "kihlakunnan pirteimmästä uutislehdestä" uutisten saksiminen näin naapureitten tarpeisiin. Siitä on "Ylimaa" suurta suuta pitänyt, sanonutpa kerrankin, että muka Kaj. Lehden ainoa ihanne ja aate on heiltä uutisten saksiminen. - Joo - Me muistamme sangen hyvin, sillä maailma koulaa törkkäämään hampaan koloon kaiken, josta tulevaisuudessa on joskus hyötyä. Minkä taakseen panee sen edestään löytää - Jo vain.

Viime tiistaina ilmestyi taasenkin "Ylimaa" pirteänä ja tuoreena uutisiltaan. Eräskin niistä alkoi näin:

- Raastuvan uutisia. Tämänpäiväisessä raastuvanistunnossa sakotettiin j.n.e.

Meidän maanantaisessa lehdessämme oli sama uutinen, samoin sanoin. Raastuvanistunto on aina maanantaina, mutta "Ylimaa" vänkää sen tiistaiksi.

Asian laita on näin: "Ylimaa" saksi uutisen meiltä, kuten viime aikoina ja sitä ennen, on tuiki monet kerrat tehnyt, eikä leikkauskiireissään muistanut korjata uutista heidän aikaansa sopivaksi. Joka on sangen surullinen erehdys.

Tällaisia tulisi vastaisuudessa välttää, välttääkin kaikin mokomin. Sen neuvon annamme naapurin vilpittömänä ystävänä. Kyllähän meiltä saa leikata saksein, mutta juuri lukijain vuoksi neuvomme, että ei näin raa`asti toimittaisi. Se näyttää rumalta liian. "Ei sellainen meno kelpaa", kuten siellä sanottaisi.

"Jota hän rakastaa sitä hän rankaisee".

Ystävyydellä Erasmus

P.S. Entinen nuorsuomalainen, nykyinen edistysmielinen! Tämän nimen alla piilevä kokoomuslaista kielenkäyttöä viljelevä henkilö! Katso, lue ja kavahda! Ja mene sieluusi.

Se sama.