Rouva Glory Miettinen              29/4 1963

Pietarsaari

Rakas Glory,

  Tieto Laurin poismenosta oli yllättävä ja järkyttävä, sillä me hänen ystävänsä olimme siinä uskossa, että kaikki on taas saanut suotuisan käänteen. Mutta vahvakin elämisen tahto murtuu ja voimat loppuvat.

  Minun ei tarvitse vakuuttaa Sinulle, kuinka syvää surua Sylvi ja minä tunnemme Laurin poismenon johdosta ja kuinka lämpimin ajatuksin me otamme osaa Sinua ja perhettänne kohdanneeseen suureen suruun. Lauri oli minulle hyvin läheinen ystävä yli kolmen vuosikymmenen ajalta, yhteen toviin me todella olimme kuin veljekset aina yhdessä ja aina hyvässä läheisessä yhteistyössä. Ja vaikka elämä vei meidät kauemmaksi toisistamme, säilyivät vanhat siteet. Murheen keskellä tunnen sisäistä tyydytystä siitä, että sain Laurin sairauden aikana hänelle vakuuttaa, kuinka paljon hänestä ihmisenä pidän ja kuinka suuresti ihailen hänen lannistumatonta taistelumieltään vastoinkäymisissä.

  En osaa Sinua lohduttaa surussasi, mutta vakuutan, että Laurin suurelle ystäväpiirille poismenneestä toveristamme säilyy aina kaunis, valoisa muisto. "He was a jolly good fellow."

  Lämpimin, sydämellisin terveisin Sylvin, poikien ja omasta puolestani.