Kirje Sylvi Kekkoselle 8.9.1942

Rakas Sylvi.

Parhaimmat kiitokset kirjeestäsi. Huomaan, että kaikki on hyvin, josta olen kovin iloinen. Siitäkin, että poikien syntymäpäivää on reilusti vietetty ja kahden viikon ohjelman mukaan siis vietetään vieläkin.

Lähetin perjantaina kirjeen, huomaan, ettei se ole vielä lauantaina sinne tullut. Siksi kirjoitankin jo nyt tiistaina, vaikka eilen kirjoitin. Se tulee torstaina niinkuin tämäkin kirje.

1. Keskuslainarahasto ilmoitti aikoinaan lähettäneensä tiliotteen Vuolijoen osuuskassaan. On siellä, sanoivat. Mutta uudistavat. Asian pitäisi siis selvitä.

2. Jussin [Kekkonen] perhe haluaa saada meiltä juurikasvit talvella: lanttu, porkkana, punajuuri, sipuli. Pyysin tietoa, miten paljon.

3. Taunolle [Jalanti] lupasin sipulia. (Sitä on muuten ostettava kaikkialta sieltä, mistä saa. Syötäväksi ja siemeneksi).

4. Aaro [Pakaslahti] pyytää pojalleen lammasnahkaa talvipaltoksi. Sanoin, että jos saat muokattavaksi sen ynnä minun poikieni palttoon menevät lammasnahkat, niin saat. Hän hankki tiedon, että muokkaus järjestyy jossakin Hämeenlinnassa. Siinähän tuo on kumminlusikka!

5. Sain juuri Hankkijan tarjouksen moottorista. Hinta 28.000 + 20.000 mk hiilikaasutin. Moottorin toimitusaika 5-7 kuukautta! Pirujakos sillä tähän mitään tekee. Mutta se Vuolijoen kunnan moottori. Teho hevosvoimissa, malli, nimi yms. Soitan tästä Suomelaan. Siihen tuo hiilikaasutin. Mutta myllyn pitää olla paikoillaan jo sitä ennen. Kunpa se Leinonen olisi vapaa. Klemola touhuaa minulle lokomobiilia, mutta tuskin siitä mitään tulee.

Jussin leikkaus oli mennyt hyvin, mutta pojalla tuntuu olevan vielä moni leikkaus jäljellä. Poskiluuhun on otettava reisiluusta apua jne.

Matti kai kertoi, että minun piti tulla 20/9 Kajaaniin. Nyt Rangell oli luvannut, että menemme silloin Tukholmaan erääseen tarpeettomaan kokoukseen. Koetan sen peruuttaa. Voisin ehkä 19/9 tai 18/9 tulla Hinaan, jos aamulla 20/9 saisin yksityisauton tuomaan minut Kajaaniin. Silloinhan voisitte tulla mukaan. Mutta siitä päätellen, mitä töiden edistymisestä olet kirjoittanut, ette mahtaisi oikein siksi ehtiä. Kirjoitan, kun saan tiedon, tarvitseeko minun mennä Tukholmaan. Elä puhu vielä pojille, mutta suunnittelepa, voisitteko silloin tulla mukaan, jos sinne pääsen.

Hälytyksiä ei ole viime päivinä ollut. Ristokin näyttää olevan kaupungissa. Rakkaat terveiset

Teidän isä.