Helsinki 19/6 -29.

Rakas Sylvi ja pojat.

Kiitokset kirjeestäsi. Olipa lysti, että matka kului hyvin ja että pojat ovat olleet kilttejä. Kyllähän se Tanelin ihottuma on ikävä, mutta kaipa aurinko avun antaa. Täällä on ollut tuulista.

Sunnuntaina olin siellä polterabendissa, joka kesti n. klo 5 aamulla. Olin pyytänyt nti Inniä herättämään 1/2 9 ja hän koputti minut hereille, mutta kun en noussut heti ylös, nukuin uudelleen ja heräsin - 7 [min.] vailla 10. Kymmeneltä oli keskuslautakunnan kokous. Kyllä oli kiirettä: Autossa napitin vaatteitani ja sidoin kenkiäni. Ja klo 10 olin Säätytalossa. Olihan se aika raskas päivä. Kokous kesti ruokalomia lukuunottamatta klo 12 asti yöllä. Kommunisteille oli annettu 12 asti aikaa korjata pari virheellisyyttä. Mies tuli Hangosta ja toinen Pusulasta korjaamaan: toinen tuli 10 vaille 12 ja toinen 3 min. vaille. Tiistaita vasten nukuin hyvin, tiistai-iltana kävin saunassa ja nyt olen friski poika. En tiedä, mikä minua vaivaa, mutta iltaöisin on vähän vaikea saada unta.

Maanantaiaamuksi oli nti Inni laittanut minulle krapula-aamiaisen, ostanut vichyvettä, laittanut pari voileipää, maitoa ja pari munaa. Mutta enhän minä ehtinyt keittiöön vilkaistakaan, illalla ne vasta havaitsin.

Kunpa nyt osaisit kirjoittaa ennen lähtöäni mitä minä sinne ostaisin, niin tietäisin varustaa itseni.

Kyllä nämä huoneet ovat aika lailla pölyisemmät kuin Tehtaankadulla. Mutta onhan tuo sähköpeto, jolla saa pian pölyn pois. Löysin yhden lutikan sängystä. Pitää kaataa pensaa niiden niskaan.

M[aalaiskuntien]liitossa on se ravintola alkanut toimintansa. Olen kerran jo syönyt ja ei se niinkään hullua ollut. Päivällistä en tiedä vielä. Mutta näin kesäleskenä ollen ei sitä aamiaista munallakaan 5 1/2 mk. saa.

Minä tulen siis lauantaiaamuna sinne. Ei tarvitse toki kenenkään vaivautua asemalle, kyllä minä osaan itse perille tulla.

Tänään loppuivat kansakoulunopettajakurssit, joilla olin 12 tuntia luennoinut. Ei tuo toki paljon töitä ole lisännyt. "Maalaiskunnan" osalta olenkin saanut olla kohtalaisen rauhassa.

Terveisiä paljon Sinulle, pojille ja Teille kaikille.

Sinun Urho