Suomen yleisurheilijoiden puheenjohtaja Urho Kekkonen Suomen ja Norjan välisestä maaottelusta.

Loistava kunnianosoitus norjalaisille yleisurheilijoille.

Meillä oli eilen erinomainen ilo vastaanottaa allaoleva kirje Suomen yleisurheiluliiton puheenjohtajalta Urho Kekkoselta.

Jotta sanat eivät menettäisi mitään vivahteikkuudestaan julkaisemme kirjeen siinä muodossa, jossa sen saimme:

Kunnioitettu toim. Hoff!

Olen iloinen ja yllättynyt niistä hyvistä tuloksista jotka miehemme saavuttivat Norjan ja Suomen välisessä maaottelussa. Viisi Suomen-mestaruutta ja yksi Euroopan-mestaruus ovat saavutus, jollaiseen emme nykyisin ole tottuneet yksissä ainoissa kilpailuissa. Bisletin urheilukentän olosuhteet ovat varmasti olleet erinomaiset. Mutta ennen kaikkea lienee maaottelun todellisen ystävyyskisan luonne vaikuttanut miestemme kilpailuhaluun (?). Kitkan aiheiden täydellinen puuttuminen, molempien osapuolten avoin ja reilu urheilutoveruus sekä yleisön myötämielinen suhtautuminen vastapuoleen loivat oikean psykologisen perustan ja hyvän vastaanottavaisuuden, joka on yksi itsensä ylittämisen edellytyksiä. Urheilijoittemme hyvistä suorituksista saamme siis hyvin suureksi osaksi kiittää sitä, että sympaattinen ympäristö ja ystävällinen tunnelma loivat edellytykset tuloksien saavuttamiselle.

Olen ensin puhunut omista miehistämme, koska he ovat lähimpinä ajatuksissani, unohtamatta silti Norjan kelpo urheilijoita. Me täällä Suomessa pelkäsimme Norja-Suomi-maaottelua, koska tiesimme hyvin, että norjalaiset voivat aiheuttaa meille yllätyksiä. Siksi lähetimme tuleen parhaat miehemme, mikä käy ilmi myös joukkueen nimiluettelosta, mutta jos olisimme osanneet aavistaa norjalaisten urheilijoiden maaottelussa saavuttaman korkean tulostason, olisimme lähteneet kilpailuihin vielä epävarmemmissa tunnelmissa. Kun vastustajaksi saadaan niin taistelunhaluinen ja maansa kunnian innoittama urheilijajoukkue kuin Norjalla oli tarjottavanaan, ei kenenkään kannata lähteä taisteluun voitonvarmana. Norjan joukkueen saavutus kokonaisuutena tarkastellen on todiste maanne yleisurheilun korkeasta tasosta, mutta lisäksi se on lupaus Norjan yleisurheilun loistavasta tulevaisuudesta. Tämä lupaus voidaan täyttää ja täytetään sillä määrätietoisella työllä, jota olen uskonut havaitsevani urheilujohtonne tekevän. Toivotan urheilujohtajillenne menestystä siinä työssä, jota he aktiiviurheilijoiden, urheiluseurojen ja yleisen mielipiteen tukemina tekevät Norjan yleisurheilun laajentamiseksi ja kohottamiseksi. Tätä työtänne Suomen urheilujohto ja urheiluväki seuraavat sympatiaa tuntien.

Tervetuloa Suomeen vuonna 1934.