Kirje Sylvi Kekkoselle 28.8.1953

Ketzelsdorf

Rakas Sylvi. - Kiitos kirjeestäsi, jonka sain tänne Altenburgin kautta. Väsyin siihen meluun Altenburgissa ja kun viime lauantaina tulin pääkonsulimme Foggensteinerin kesäasunnolle pyhän ajaksi, päätinkin jäädä tänne toistaiseksi. Täällä on rauhallista ja hyvää ruokaa ynnä lepoa. Aivan äärellä on suuria mäntymetsiä, joissa kävelen 3-4 tuntia päivässä ja aamiaisen jälkeen olen pari tuntia vuoteessa, joskus aivan unessa. Uni ei ole yöllä vallan priimaa vielä, mutta ehkä paranee. Tunnen itseni hyvin levänneeksi ja olen hyvässä kunnossa.

Sain Matin kirjeen ja olen hyvin iloinen hänen pronssistaan. Kun luin, että Snellman on voittanut 14.79, päättelin, että nyt siellä on ollut Matilla kova vastus, kuten ollut olikin, mutta tarkalla, tarkalla taas on ollut. Onnea vain Matille. Nyt pyytäisin vakavasti kiinnittää taas huomiota laskuihin, joista Mattikin puhui. Vaikka olen 3-loikasta iloinen, niin enemmän sentään olen jännittynyt tenteistä.

Tämä Ketzelsdorf on pieni kylä, joka sijaitsee 3-4 km. Wiener Neustadtin eteläpuolella. Matkaa Wieniin on ehkä 50 km.

Ensi sunnuntaina lähden autolla Länsi-Itävaltaan, jossa käyn katsomassa mm. suurta Kaprunin voimalaitostyömaata. Kiertelemme autolla 3 päivää nähtävyyksiä katsomassa. Pääkonsuli on mukana.

Ilmat ovat olleet kauniit. 27/8 oli ensimmäinen sadepäivä. Ei kuitenkaan varsin hiottavaa täällä, kuten oli Altenburgissa.

Kirjoittakaa Finnisches Konsulat -osoitteella, sillä aion palata vasta 5/9, koska Karjalainen ilmoitti, että siihen saakka voin olla. Mitä Sinä ja pojat haluatte tuotavaksi? Voisiko nyt jo ajatella joitakin joululahjoja täältä ostettavaksi?

Voi olla, että joudun jo syyskuun loppupuolella Moskovan matkalle.

Kirjoitin Tanelille kirjeen, toivossa, että hän sen saa ennen lähtöään. Jos Taneli on jo lähtenyt, parasta toimittaa kirje UM:öön Moskovaan lähetettäväksi.

Uutisia Suomesta on näissä lehdissä varsin vähän, ei juuri lainkaan. Saan kyllä konsulaatista lyhyen katsauksen Suomen sanomalehtiin, ja H.S:n, mutta se on aina ollut 5 päivää myöhässä. Mutta kyllä minä siis jotenkin voin seurata Suomen aikaa.

Rakkain terveisin Sinulle ja Matille

Urho

Perjantai-iltana olen ollut Wienissä, jossa täkäläinen pääministeri Raab, hänen apulaisensa, Schärf ja varaulkoministeri Kreisky tarjosivat minulle illallisen. Olen nyt asumassa tämän yön yli Hotelli Sacherissa, joka on Wienin tunnetuimpia. Ilta meni koko siedettävästi, alussa tenttasivat minua, mutta lopuksi puhuivat Itävallan asioista.

Sain kirjeesi, jossa kerroit Tanelin lähtövalmisteluista. Tulin oikein huonolle tuulelle; ehkä minun läsnäoloni olisi antanut pojalle jotakin aihetta olla itsenäisempi. Mutta ehkä maailman pitää itse häntä opettaa.

Huomenna lauantaina palaan Ketzelsdorfiin ja sunnuntaiaamuna lähdemme kiertomatkalle. Käymme Gross-Glocknerin vuoristossa, Badgasteinissa ja voimalaitoksella Kaprunissa ynnä Salzburgissa.

Toivon teille hyvää terveyttä. Kuten sanoin, tulen 5/9, mutta ehdin vielä ainakin kerran kirjoittaa. Ehkä saan ensi viikolla vielä teiltä kirjeen. Rakkain terveisin

Urho