Järjestettäväkö vai ei?

Maaottelut Suomi-Ruotsi.

Uuden Suomen kiertohaastattelu.

Lakit. kand. U. Kekkonen:

Vielä ei ole tehty päätöstä onko maaotteluja Ruotsin kanssa jatkettava. Tämmöisenään ne ovat pakottaneet urheilujohdon panemaan kaikki voimat liikkeelle, sillä ottelun voittaminen on muodostunut suorastaan kansalliseksi kysymykseksi ja se syrjäyttää silloin urheiluelämän omat vaatimukset. Ruotsin ja Suomen maaottelujen jatkamiselle myönteisenä seikkana mainittakoon molempien maiden maantieteellinen asema, jolloin matkakulut jäävät pieniksi. Pitkäaikainen yhteys on luonut pohjaa molempien maiden urheiluelämälle ja edistänyt urheilun leviämistä sekä pakottanut toimimaan urheilun laajenemiseksi. Ja ennen kaikkea saavat kummankin maan urheiluliitot niukkaan kassaansa vahvistusta.

Mielestäni on liian varhaista nyt jo ruveta keskustelemaan uuden ottelun järjestämisestä ja omasta puolestani olen sitä mieltä, että maaottelujen jatkamisesta Ruotsin kanssa on tehtävä päätös vasta ensi vuoden olympialaisten jälkeen.

- Onko suunniteltu maaotteluja muiden maiden kanssa?

- Niin, Italian kanssa on ajateltu suorittaa yleisurheilumaaottelu jo tämän syksyn aikana sikäli kuin ohjelma ja kilpailujen aika sopivat. Olen esittänyt maaottelun suorittamista ainoastaan juoksuissa Englannin kanssa, mutta liittomme ei ole vielä tähän mennessä tehnyt päätöstä eikä varsinaista aloitetta ole kummaltakaan taholta vielä tehty.

- Ensi vuonna ei tietysti tule kysymykseenkään maaottelujen järjestäminen olympialaisten kisojen takia.

Muuten olen kyllä sitä mieltä, että maaotteluita on yleensä järjestettävä yksi tai kaksi vuosittain, mutta etteivät ne olisi niin vaativia kuin äskeinen ottelumme Tukholmassa.