Kirje kotiin 3.1.1924

Sisko hyvä!

Tämän mukana lähetän Sinun nimellesi asetetun postilähetysvekselin, suuruudeltaan Smk. 425:-. Siitä tulee Uunon urheilulehtitilille yhteensä Smk. 350:- (siis 300, jonka Uunolta otin ja 50 mk. oman lehteni tilauksesta. Saa velipoika antaa sen mulle 10 mk. alennuksella). Sitten tulee Uunolle 50 mk. murtomaasuksien ja hyvien ostamista varten ja loput 25 mk. saat Sinä niiden joululahjapiippisaksien ostamista varten. Yhteensä siis 425 mk. Kuittaat ja nostat rahat ja olet hyvilläsi ja allt är bra.

Hyvin olen tullut perille ja hyvin olen jaksanut. Palkat saatiin vasta tänään, etten ole voinut ennen lähettää rahoja. Mutta kun Uunonkaan ei niin hirveän kiireellisenä rahoja tarvitse lähettää, niin ovatpahan kerinneet.

Sitten: panin lehdet Uunon nimille. Kun lähettää tilitykset niin muistaa sen.

Kirjottakaa minut hengille siellä. En ole täällä kirjottautunut. Onko selvä!

Eipä muuta kuin hyvää vointia siis isä-ukolle, mestarille ja ihnöörille, kuin äiti-muorille, sille perheen maalarille, kuin Siiri-Ritvalle, sille kaalinkeittäjälle ja Unelille, sille faneerisahaajalle.

Täällä sataa lunta.

Terfyiset Urho

Sisko hyvä. Tästä saat lapun. Jos olet ehtinyt jo kaikki entisen kirjottaa, lähetä jo torstaina tänne, mutta erikoista kiirettä ei tarvitse pitää. Tämä lisää kaikki sen entisen tekstin perään ja lähdekirjallisuus omalle sivulleen. Ja sitten sen onkin selvä. Edeltäkäsin kiitokset.

Lähetä ne kaikki jäljelläolevat arvat Akateemiseen Karjala-Seuraan. Pane kirjattuun kirjeeseen ja sisälle kirjelappuun sanat: Oheellisena Mäkelän piirimies Kekkoselle palautetut arvat luvultaan - - - kpl. Ja alle nimesi. Ilmota sitten minulle. Ja lähetä kaikki saamasi rahat postilähetykseksi. Ja pane selvitys niistä ja liitä mukaan ilmotus kärsimistäsi postikuluista. Lähetän ne Sinulle. Oheellisena lähetän Jussille ja Sinulle 14 arpaa. Jakakaa keskenänne ja avatkaa!

Oheellisena lappu Riitalle.

Paljon kaikille teille terveisiä. Kirillekin. Ja Toimillepa tietysti. Ja Angille.

Voikaapa hyvin. Urho.