Kni: 28/7 -24

Sylva hyvä!

Sinä siis sittenkin otit kesälomasi nyt kesällä, etkä säästänyt sitä syksyyn. Ja kun nyt on kaiken muun lisäksi kovasti kauniit ilmat, toivon, että hyvin viihdyt lomallasi ja kotonasi.

Et suinkaan tykänne huonua, jos rohkenenkin saapua Mikkeliin ensi sunnuntaiksi. Silloin ja lauantaina on siellä nimittäin Kilpa-Veikkojen kilpailut ja olen ollut kylliksi tungettelevainen ilmottautuakseni niihin osanottajaksi. Kun kilpailut alkavat jo lauantaina, saavun sinne perjantaina, iltajunalla. Olisin kovasti iloinen ja kiitollinen, jos viitsisit vaivautua asemalle ensi perjantai-iltana. Tai ellet jouda silloin, niin tulisit kilpailuihin, että saisin Sinua tavata. Mielelläni.

Esko Riekki kävi täällä viime viikon lopulla Oulujoelta käsin tarkastusmatkalla. Oli lojaalinen. Koetin painostaa raskaasti Helsinkiin pääsyni välttämättömyyttä ja hän lupasi, että lokakuun alusta sinne pääsen. Kun kesälomallanikin viivyn syyskuun 20 päivän tienoille. Ja ihme! Moottoripyöräänkin ja sen hoitoon oli tyytyväinen, vaikka eräät sydämestään murtuneet ja sielustaan sortuneet herrat ovat koettaneet juuri julmast` syödä pohjaa pois jalkojeni alta ainakin siinä suhteessa.

Niin, tämän Mikkeli-käynnin olen rohjennut toteuttaa viime kirjeessäsi ilmenneen toivomuksesi - jos se totinen oli - johdosta. Toivon, ettet näin alttiista oikeudenottamisesta pahastuisi. Minä tapaan tehdä sitä mitä minua haluttaa ja mitä järkeni ei vastusta.

Sinä kirjoitti kerran, ettei Sinä auringoitu s.o. päivety. Minäkin olen hiukan s.o. hyvin vähän päivettynyt. Kuinkas ei Sinä. Onkohankaan enää muita mustia kuin kärpäsiä?

En uskalla häiritä Sinua enää, kello on jo Sinun unesi aika. Nuku makeasti ja herää hymyillen ja täynnä hyvää mieltä.

Tervehtien Urho