Konsuli L.J. Miettinen               1/12 1962

Hatanpään sairaala

Tampere

Hyvä Veli,

  Muutama päivä ennen Ruotsin matkaani sain kuulla, että olet Tampereella sairaalassa. Kun jäimme Sakarin tarjoaman lounaan jälkeen hieman juomaan kahvia ja konjakkia, Bo ja minä, kerroin heille sairaalassa olostasi. Lähetimme sähkeen, jonka olet saanut. Meillä oli hauskaa, kuten ennen vanhaan, ja taas lausuimme julki mielipiteemme, että kyllä Lasse viihtyisi seurassamme.

  Nyt olen saanut kuulla ikäviä viestejä Tauno Mäen kautta. Sinut on leikattu aikaisemmin ja ehkä jo uudelleen, kuten Glory kirjoitti. Toivottavasti tämä uusi leikkaus onnistui ja päästää Sinut pois sairaalasta, että voit aloittaa uudelleen tervehtymisen ja terveen miehen elämän.

  Olen usein ajatellut Sinua ja raskasta osaasi. Olet sen kantanut tavalla, joka on herättänyt meissä, ystävissäsi, kunnioitusta ja ihailua. Sisua ja optimismia siinä on tarvittu. Ja tarvitaan edelleen. Tiedämme, että Sinulla niitä ominaisuuksia edelleenkin on.

  Voi olla, että kun saat tämän kirjeen, Sinulla on kestettävänäsi vaikeita päiviä. Toivon, että silloin muistat, että me ystäväsi ajattelemme Sinua lämpimällä osanotolla ja toivotamme Sinulle sisua ja voimaa sitä ylimenoaikaa varten, joka on tarpeen tervehtyäksesi.