[Berliini][Olympisches Dorf, den] 4/8 36.

Rakas Sylvi ja pojat.

En ole ehtinytkään kirjoittamaan täällä eilen, kuten suunnittelin, sillä menin eilen kaupungille ostoksille. Ostin sellaisen matkakapsäkin. Hieman kallis: 420 mk, mutta tuliteräkapsäkki se sitten onkin. Pojille ostin yhteisesti pitkän ilmapyssyn, joka maksoi 40 mk, mutta joka on ehkä vaarallinen, niin että sitä ei voi yksin vielä pojille antaa. Mutta kyllä se tulee olemaan mieluinen. Ostelen vielä huomenna yhtä ja toista, täällä on tavara aika halpaa ja alusvaatteita tuon taas muutamaksi vuodeksi.

Kilpailut ovat menneet niinkuin odottelimme. 10.000 kolmoisvoitto on varmasti ollut mannaa suomalaisten sydämille. Ja [Sulo] Bärlundin kuula samoin. Sitävastoin moukari oli murheellinen laji, sillä vanha Ville [Pörhölä] menetti hermonsa aivan tarkkaan. Ja mies kun vielä edellisenä päivänä nakkasi kylässä lähelle 54 mt.

Nämä välipäivät ovat meille olleet vähän antoisia. Huomenna on samoin meille vähemmän lupaava päivä. Mutta torstaina on jo keihäs, 3-loikka ja 1500 loppu, perjantaina 5000 loppu, lauantaina esteet ja sitten maraton sekä viestit sunnuntaina ja 10-ottelu viikolla. Kyllä siinä alkaa touhua olla. Luulen, että 5000 m:llä tulee kulta ja hopea tai sitten ei mitään, eikä tiedä mitä [Lauri] Lehtinen tekee. Caroti Italiasta voi tulla vaaralliseksi. 3-loikassa toivon [Ossi] Rajasaarta 5:ksi ainakin, ehkä pronssille, esteissä on 3-voitto selvältä näyttävä. Keihäs on epäselvä, voi olla, että se hävitäänkin, kun Nikkanen on sairas. Kaikki pojat loppukilpailuun ja kulta ja pronssi ja 6:s sija meille. Niin että hyvissä toiveissa elän.

Olen voinut hyvin. Levoksi tämä ei juuri ole tullut, mutta olen koettanut huilailla sen kun ehtii, mutta kun aamulla ja illalla täytyy olla kentällä ja välillä käydä syömässä, niin kyllä siinä päivä on täysi. Mutta ei kestä enää kauan!

Kun en tiedä, miten saat näitä kirjeitä, niin en enää kirjoitakaan. Rakkaat terveiset teille kaikille, tulen siis maanantaina Hkiin, jossa toivon Sinut tapaavani poikien kanssa.

Rakkaat terveiset siis

Teidän

Urho