Finske förbundsledaren om landskampen.

- För mig ha dessa båda Stadionsdagar varit oerhört lärorika, säger häradshövding Urho Kekkonen, Finska idrottsförbundets friidrottssektions ordförande i en intervju med Dagens Nyheters medarbetare. Jag har nu kunnat bilda mig en uppfattning om vad vi ha att vänta av Sverige i höstens landskamp. Den blir hård. När Sverige nu kunde göra så god insats trots frånvaron av sådana "ankare" som Wide, Sten Pettersson, Magnusson och Hammargren, förstår man att vi, om dessa i höst komma med, få ytterst svårt att bärga segern.

Jag måste säga att jag blev mest imponerad av Wachenfelt. Det är en på samma gång mjuk och stark pojke, och nog blir han än farligare på 400 vad det lider. Hallberg är ju pålitlig, liksom även Sköld och Jansson, och inte är heller Lindblad god att tas med. David Carlsson löper fint och starkt, och Lindgren kan överraska genom sin spurt. Jag fick dock inte tillfälle se vad han förmår i den vägen om det blir riktig hårddragning från början till slut.

De svenska juniorerna voro över lag verkligt lovande, och dem får Sverige säkert all heder av.

I norska truppen imponerade mest Johannesen på mig, därnäst Jörgensen. Johannesen bör väl ha en stor chans till olympisk placering på 800.

Pojkar som däremot ej bort få vara med i Norgetruppen voro Haraldstad och Woxeng. De voro mer än lovligt svaga.