Pariisissa perjantaina illalla [22.10.]1931 syksy.

Rakas Sylvi Häiskä ja rakkaat pojat!

Nyt siis olen täällä ja kyllä täytyy sanoa, että on tämä eri kylä. Hyvin menee aika. Tulin keskiviikkona illalla myöhään menin asumaan Konstun [Jalannin] luokse ja asuin perjantaihin. Tänä iltana muutin Aaron [Pakaslahden] kanssa asumaan. Aaro tuli torstaina. Tänään päivällä olin konsuli K[aarlo] Brusinin kanssa Ranskan Urheiluliiton tarjoamalla aamiaisella. Mukana oli koko Ranskan liiton johtokunta. Kyllä se hyvin meni kaikki ja Brusin puhui minun puolestani senkun kerkesi. Hyvin sovittiin asioista. Illalla taas olimme Aaro + minä + konsuli Brusin + varakonsuli Enegren kutsuttu Jalannin luo illallisille ja sieltä nyt on palattu. Kuten aina kun on mennyt myöhäksi ei nukuta ja kirjoitan tätä.

Olen tyytyväinen tänne tulooni, on ollut hauska jutella poikien kanssa. Konstu + rva Konstu ovat ihastuneita Parisiin, sanovat kumpikin yhteen ääneen, etteivät he halua tulla pois täältä koskaan. Aaro on hauskasti kasvattanut itselleen hienot pienet viikset, joita hän sivelee jutellessaan. Ne sopivat hänelle somasti. Minä olin purskahtaa nauruun kun ne näin, mutta pian niihin tottuu.

Kyllä täällä herkutellaan ja syödään hyvin. Hupaisaa, että esim. Konstusta on tullut herkkusuu, hän esim. itse aina ostaa juustot joihin on kuulema hyvin perehtynyt.

Laina Jalanti voi oikein hyvin, olen ihan ihmeissäni hänen terveydellisestä hyvinvoinnistaan ja henkisestä pirteydestään kun muistan, että valtioneuvos Kivi kertoi tytön olleen kovin sairaana, anemiassa ja heikkona. Nyt hän on hyvässä kunnossa.

Asumme Aaron kanssa aivan lähellä Konstua Hotel des ministeres-nimisessä hotellissa, joka on pieni mutta tavattoman siisti ja kodikas. Lähden pois täältä keskiviikkona ja olen samana päivänä Heidelbergissä. Tiistai-illaksi hra Meyers - eräs Ranskan u.liiton pamppuja on kutsunut meidät, Brusinin ja minut, luokseen illalliselle jota ei voine estää ja niin minun on pakko jäädä tänne tiistain yli. Aaro kai lähtee tiistaina.

Kyllähän täällä luonnollisesti tulee paljon juoneeksi, mutta on aivan totta, ettei voi juoda niin paljon, että oikein humalaan tulisi. Viinit ovat mietoja ja hyviä juomia, joita juo huvikseen eräitä määriä.

Nyt on kohta viikko kulunut erosta enkä ole saanut mitään tietoja teistä. Odotan jännityksellä ja ilolla kirjettäsi Heidelbergissä, jossa se toivottavasti on minua odottamassa, kun tulen sinne. Kaipa pojat hyvin jaksavat ja kaipa Sinä olet saanut paljon, paljon unta korvaukseksi paljosta valvomisestasi ennen lähtöä.

Voi hyvin, Rakas Häiskä ja sano pojille terveisiä isältä. Suutelen teitä.

Sinun ja teidän

Urho

Urru

Laina sanoo: "Matti ja Taneli".