Hina 23.4.1944

Urho rakas! - Kävin perjantaina kirkolla, kysymässä työmiestä y.m. ja samalla sain postista Sinun kirjeesi, luulin sieltä saavani jo sormuspaketinkin, kun edellisessä kirjeessäsi olit kirjoittanut, että lähetät ne ensi postissa. Eipä sillä, että niillä kiirettä olisi. Karellekin olen jo postiosoituksessa lähettänyt sen 200:-.

- Kai Sinä sait ne korttijutut järjestykseen! - Kun kävin Kajaanissa, olivat pojat sinä päivänä saaneet perunakuopan tyhjennettyä, vaikka lähtiessäni olikin pakkasta -18§. Ja hyvä oli, että kuoppa saatiin avatuksi, oli ollut niin huonosti peitetty, että ilmareiästä lienee jo syksyllä valunut vesi sisään. Osa oli itäneitä, osa märänneitä, mutta suurin osa sentään hyviä. Taneli oli aivan poikki illalla kannettuaan perunat kuoppaan, kun Matti ja Yrjö ne ensin valitsivat. - Täällä alkoi olla hirmuinen keli, autot kulkevat vain Maijalaan, eivät ole enään avanneet tietä sen pyryn jälkeen. Minua oikein harmittaa, kun Punakorva on yhä talossa, hakumiehiä ei vain kuulu ovat vain lähettäneet sanaa, että kyllä he tulevat hakemaan.

Ja teki se pyry meille senkin, että kanat ovat lakanneet tyystin munimasta, - vilustuivat tai mikä lienee tullut. - Tanelilla on hirmuinen into saada kesäksi seuraa karhunpoikasesta, menisi kuulema vaikka kävellen sellaisen Kuhmon Lammasperältä hakemaan, kun Sinä sen ostaisit. En hennonut kieltäytyä asiasta Sinulle kirjoittamasta, kun pojan into on ollut niin tavaton. Ilmoitusleikkele seuraa mukana. Mahdotonta kai meidän olisi sellaista elättiä täällä pitää, mutta ota nyt edes Tanelin mieliksi Klemolalta selvää sellaisen olennon elinmahdollisuuksista tällaisessä paikassa. On se Taneli eläinrakas aivan hassuuteen saakka! Tanelilla ainakin alkavat vapuksi olla kurssit suurin piirtein selvillä muissa paitsi algebrassa, pitäisi kai saada Helsingissä pojille edes muutaman tunnin pätevä ohjaus - sellainen auktoriteetti, jonka he hyväksyisivät. - Seuraava kirje täältä päin lieneekin pelkkiä koulu-asioita. - Voi hyvin nyt vain ja rakkaat terveiset meiltä kaikilta

Sylvi & pojat