Berlin 1/4 -32.

Rakas Sylvi ja rakkaat pojat.

Kirjoitan vielä juuri ennen lähtöäni. Tämän kirjeen saatte maanantai-aamuna ja toivon jo samana päivänä pääseväni Helsinkiin. Sanoit, että laiva tulee vain Hankoon; voi olla, mutta eiköhän viime päivien lämpimät säät salline jo Helsinkiin tulon. Jos suomalainen paatti lähtee huomenna Stettinistä, niin kyllä pitäisi sen päästä Helsinkiin asti. Se on hyvä jäänsärkijä. Mutta Sinä voit soittaa satamakonttoriin maanantaina, ne tietävät ja jos tulemme Helsinkiin, soitan minä laivasta Sinulle.

Sain vasta tänään maanantaina lähettämäsi lehdet ja kirjeen. Päivän myöhässä, missä lienee muninut. Huomiseksi et osaa lähettää keskiviikon lehtiä luonnollisesti ja torstain lehtiä en ehdi saada.

En tiedä oikein, onko siellä enää mitään tehtävää siinä komissionissa, lehdistä näkyy, että kaiken pitäisi olla valmista, mutta kun itse pääministeri vaivautui soittamaan, niin kaipa siinä on jotakin perää. Maanantainahan se nähdään.

Onpa se Matti mainio vekara "lihakarteruopineen". Ja Taneli luulee jo, että isä on laivatta. Ei vielä vallan, mutta pian.

Olen tässä nieleskellyt viimeisiä oppeja vallan tulisesti. Tänään olen kirjastossa, pistäyn lähetystössä, koetan jotakin pientä kerätä pojille ja hankin piletit. Ja sitten olen valmis lähtemään. Illalla pakkaan ja aamulla: mars matkaan.

Eilen illalla olin kutsunut rva ja tohtori Sauren illallisille Lutter Wegenerin vanhaan kuuluisaan viinikellariin. Jutellessa kului aika puoliyöhön. Paljon terveisiä lähettivät perheelle. Rouva on kovin ystävällinen ja moitti miestään, ettei ole kutsunut heille, mutta Saurella tuntuu olevan paljon työtä nykyään.

Eipä muuta kuin voikaa hyvin. Rakkaat terveiset ja - näkemiin.

Teidän isi.

Kävin lähetystössä, jossa viivyin pari tuntia. Nyt olen kirjastossa ja lähden kuuden tienoilla poikien asioille.

Voikaa hyvin rakkaat

Teidän isä