Junassa Kuopio - Mikkeli 24.5.27.

Oma Rakas Upu-Häiskä!

Olen taas matkalla Sinun luoksesi, vaikka en ole ehtinytkään kovin pitkää aikaa erossa olla. Nyt aion pistäytyä Angervonniemellä, kirjoitin eilen kortin Elinille, kun arvelin, että voivat joutua ymmälleen, jos varoittamatta menen keskellä yötä sinne kolistelemaan. Vaikka taisithan sitä Sinäkin jo varotella.

Mahtoi se olla Pupulla ikävä päivä se sunnuntai. Kun kansaa travasi travaamasta päästyään emännän luona. Ja kun "donna" seurusteli siellä vihastuneeseen sävyyn emännän kanssa. Ja siinä sivussa pientä jännitystä Urheilulehden asiassa. - Odottelin minäkin sähkösanomaa sunnuntai-iltana, mutta levoton en ollut, kun sain kuulla, että lennätinasema on auki Kajaanissa vain 5-6 illalla. Maanantaina meni aika käräjillä, istuin 10-3 yhtmittaa, vain 9 juttua oli esillä ja 2 vangittua, joista toisen päästin vapaalle jalalle ja toisen jätin linnaan, molemmat jutut lykkäsin 8/6 pidettäviin välikäräjiin. Nämä olivat varkausjuttuja, muut olivat kieltolakijuttuja, yksi konkurssiasia. Hyvin kai ne menivät ja ei se istuminen hullumpaa ole, vaikka kyllä sitä tuntee itsensä köykäiseksi tuomarinpöydän takana.

Vasta käräjille tultua aloin odotella tietoa Sinulta, mutta vaikka ei tullutkaan, en tuosta ollut levoton, arvelinpa vain, että jos ei kun ei.

Olin ukko-Steniuksen luona juttelemassa illalla 6 jälkeen ja palattuani sieltä oli sähkösanomasi odottamassa. Päivällä siis olit soittanut U:lehteen. Hyvähän tuo on jos paikan saan, mutta enpä tuosta menehdy, ellei selvää tulekaan. Minkähänlaisia neuvotteluja siinä on? Jos asettavat vaikeita ehtoja, niin en ota vastaan tointa, koetetaan tulla toimeen muuten.

Illalla sain kirjeesi. Kiitos siitä.

Kotona olivat erikoisesti paikasta hyvillään, enemmän ehkä kuin minä. Kun kerroin, että olin asettanut 4500 mk. palkkavaatimukseksi, tuumiskeli isä, että eiköhän tuota tullut hieman liiaksi pyydettyä. Kun selitin, että entisellä sama palkka, niin isä myönteli, että eihän sinun tarvitse toki helpommalla työhellä.

Kotona jaksoivat kaikki hyvin. Siiri-parka ei päässyt siihen kasvatusopilliseen kouluun, näkyi olevan lehdissä. Mitenkäs se tyttö nyt suun panee? Se oli hyvin ikävä uutinen. - Toini sensijaan mennee rajavartiostoon, jossa 1700 mk. kuussa.

Kajaanissa ollessani en juuri tavannut tuttujani. Maanantai-illan olin sikäläisen Karjala-Seuran kokouksessa selvittämässä AKS:n ohjelmaa ja toimintaa.

En tiedä, joko palaan huomispäivän illalla Helsinkiin vai jäänkö iltajunaan saakka Mikkeliin. Riippuu siitä sitten, miten hyvänä siellä pidetään, tietysti. Ja miten kiirettä alkaa     tehdä Helsinkiin. Tosiaan haluttaisi tietää, miten siinä U:lehden jutussa on lopullisesti päätetty.

Ne Kuhmon välikäräjät on määrätty 3 ja 4 päiväksi, sitten 8 päivä on Paltamon välikäräjät, ja samaan aikaan alkaa se tuomiokunnan hoito. Muita välikäräjiä ei nyt ole vielä tiedossa. Työ ei ilmeisesti tule painamaan. Kilpailumatkojakin ehtinee tehdä sikäli kuin kuntoon pääsee. Jussilla on nyrkkeilyhanskoja 2 paria, me jo ottelimme joka päivä ja kyllä minä ensi kesänä opin sen verran nyrkkeilemään kuin Jussikin. Poika on kasvanut ja vahvistunut, mitenhän minulle kävisi? Ja jää luokalleen. Mutta se on tavallinen ilmiö Kajaanissa tänä keväänä.

Monet terveiset, levähdähän hyvin ja muista joskus

harhailevaa upuasi.