Basel 4/9 1934.

Rakas Sylvi ja pojat.

Matka on edistynyt Sveitsiin saakka. Päivä kaunis ja aikakin kulunut hyvin. Mutta kun matka alkoi jo niin aikaisin ja kesti aina 1/2 10 illalla, oltiin koko lailla väsyneitä. Nyt alkaa matka huomenna jo 6.55 taas, ja klo 16.10 ollaan Torinossa. Kaikki on mennyt kyllä hyvin ja nyt on syöty taas hyvin.

Sinä varmaankin jo tiedät Torinon osoitteemme. Olen nyt täällä matkalla huomannut, että jäänti Torinoon keskiviikkoaamuun saakka ei kenties ole viisasta ja siksi lähdemme Torinosta jo ensi tiistaina. Kilpailut ovat perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina ja maanantaina teemme joitakin auto- tai junamatkoja ja sitten olemme jo valmiit lähtemään. Lähetä siis kirjeesi niin, että ne ovat keskiviikkona Berlinissä. Osoitteemme siellä Central-Hotel bei Bahnhof Friedriksstrasse. Sitten torstaina lähtee urheilijaryhmä lentokoneella mm. Tossavainen. Lähetä hänen mukanaan kirje. Sen jälkeen en enää ehtine saada kirjeitä teiltä.

Kaipa olette hyvin voineet. Minua vaivaa nuha edelleenkin. Mutta ei se mikään paha ole. Pojat, ne omat siellä pai-kotona, ovat varmaankin muistaneet, kun isä huiskutti laivalta.

Suoraan sanoen: olen aika tavalla väsyksissä, mutta toivon, että pojat täällä eivät ole. Juttelimme eilen Aaron kanssa sikäli myöhään, että sekin vaikuttaa. Ja paljonhan meillä oli porisemistakin pitkästä ajasta. Aarolla on eri upeat huoneet, seinien puolesta, nehän olivat vielä kesken kalustamisen. Mutta kyllä minä taas kostun, kun saan nukkua ja päästään Torinoon.

Odottaessani Schultzea joka heiluu ja hosuu ja kysyy joka lauseessaan: eikö ole hyvin järjestetty? Tätä kirjoitan ja lähetän Sinulle ja pojille rakkaat terveiset.

Voikaa hyvin

Teidän

Isä.