Kangasniemellä 16/8 -25.

Rakas Sylvi!

Nyt olet Sinä lähtenyt ja jättänyt minut tänne yksin. . . Heti lauantaina oli niin hiljaista ja ikävää, että häädyin jo laskemaan päiviä, joita täällä vielä olen. Ja mikä ihmeellisintä, lauantaiyönä en lähtösi jälkeen enää saanut unta, mikä lienee valvottanut. Unenhorteessa lienen välistä ollut, mutta rehellistä unta vain en saanut. Kuitenkin olin virkeä lauantaina, kirjotin 17 isoa sivua esitykseksi e.k:n supistamisesta ja luin hiukan Willgreniä. Tänään olen lukenut hieman ja viime yönä olin vuoteessa täsmälleen 12 tuntia, joista ainakin 11 nukuin. Tulihan sitä. Siiri on enon kanssa kirkolla.

Upu-Rakas! Sinä olet nyt Mikkelissä kotonasi ja pian lähdet Helsinkiin. Kaipa tämä kirje Sinut saavuttaa pikapuoliin. Huomenna menet e.k:hon ja kaikki ihmettelevät mustuuttasi ja lihoneisuuttasi. Jaa, jaa, kolme kiloa, se on asiaa.

Rakastan minä, Pupu-Kulta, Sinua, sen saat uskoa, etkä heittäytyä uskomattomaksi. Ja varrohan vain, kun tulen Helsinkiin ei enää kuukaudenkaan eron jälkeen niin suutelen Sinuun sata merkkiä "meidän lampaaseen", Upu-Kulta. Sillä rakastan Sinua niin paljon, että et saa merkittömänä kuljeksia. Etkä halunnekaan.

Miten, Pupu-Rakas, lienet sen yöllisen kärrymatkan kestänyt. Kovasti tykkään huonoa jos mitään puhumatta annoit palelluttaa minun Omani Asiani, sillä ei sillä tavalla hyvin hoideta Omaani niinkuin olet luvannut.

Muistapa nyt, että et liikoja häärää ja heti syksyllä haaskaa kesällä kokoomiasi voimia. Kulta-Asia, muista, että talvi on pitkä edessä.

Postia en ole vielä saanut, enkä ole siis nähnyt, kerkesikö Upun lehdet jo tänään tänne. Etkä tässä kirjeessä siitä vielä tietoa voi saadakaan.

Eilen kylvin taas oltuani pellolla iltapäivän aumoja laittamassa. Sitä niin mielellään pakenee Willgreniä ja muita kirjoja. Keskiviikkona kylven viimeisen kerran, enkä olekaan monen kapteenin löylyjä ottanut. Terveys on rautainen, Pupu-Rakas. Se ei hevillä ruostukaan, jos saan syödä paljon nuorta voita ja juoda vastalypsettyä maitoa ja niitähän täällä on.

Mummolta Sinulle paljon terveisiä.

Voi hyvin, Upu, ja muista joskus omaa länkkänääsi.