Artikkeli maalaisliiton lehdille 28.12.1951

Vuodenvaihteen synnyttämistä ajatuksista kertoi pääministeri Urho Kekkonen lehdellemme seuraavasti.

- Päättyvä vuosi on ollut taloudellisen vakauttamisen vuosi. Tätä tehtävää suorittamaan muodostettiin vuoden alussa enemmistöhallitus. Alkuvuodesta etsittiin käyttökelpoista vakauttamislinjaa, toukokuun alusta solmittiin viideksi kuukaudeksi linnarauha, ja sen päätyttyä olemme panneet täytäntöön aikaansaatua vakauttamisohjelmaa. Paljon sitkeitä neuvotteluja, paljon uupumatonta uurastusta on tällä tiellä tarvittu, mutta tyydytyksellä voimme nyt todeta, että tässä kansallisessa suurtehtävässämme, talouselämämme vakauttamisessa, on jo onnistuttu varsin pitkälle. Vakauttamisponnisteluja on ollut omiaan helpottamaan se, että talouselämämme on pääasiassa edullisten ulkomaisten suhdanteitten ansiosta elänyt päättyvänä vuonna korkeasuhdannetta, mikä on suuresti lujittanut taloutemme ja myös vakauttamisen pohjaa.

- Sisäpoliittinen kehitys on käsitykseni mukaan muutenkin käynyt suotuisaan suuntaan vuonna 1951. Mielialat ovat maassa rauhoittuneet, ja yleinen mielipide suorastaan vaatimalla vaatii tällä tiellä jatkettavaksi. Tähän hallitus, jonka sisällä eri ryhmien yhteistyö on sujunut varsin tyydyttävästi, on määrätietoisesti pyrkinytkin. Tilanne maailmassa on näet edelleen - se on tässäkin vuodenvaihteessa murheella merkittävä - niin sekava ja epävarma, että pieni kansa voi luovia tässä karikossa vain voimansa yhteen kooten.

- Jos toivomuksia uudelle vuodelle sallitaan lausua, ne minulla ovat siis seuraavat: rauha maailmassa ja oman kansamme sisäisessä elämässä, taloudellinen vakauttamistyö päätökseen sekä elintason tehokas kohottaminen nimenomaan niitten vähäväkisten osalta, jotka maamme syrjäseuduilla kamppailevat karun luonnon kanssa yhteiskunnan tähän saakka liian suuressa määrin unohtamina.