Kaanaassa 5/7 -25.

Rakas, Hyvä Upuni!

Kaipaan Sinua ja toivon niin pian tämän heinäkuun kuluvan kuin suinkin mahdollista. Nyt Sinun, Kultaseni, pitäisi olla täällä, kun päivä on lämpimimmillään, kedot rehevimmillään ja Upu niin kauhian ikävissään. Kirjotan tätä kellon lähetessä yhtä yöllä. Tulin juuri pohj.pohjalaisten kesäjuhlasta, jossa kansa oli iloissaan (viinaa, ajattele, ei yhtään). Ja kullakin oli oma länkkänänsä, mutta minun Hyvä Länkkänäni oli poissa ja minulla oli juhlissa ikävä. Siirin kanssa kertaalleen tanssin ja erään rva Levannon, vanha koulutoverini, joka puolikerskaillen kehuskeli kahdesta pojastaan, joista vanhin on isänsä ilmetty kuva ja nuorin äitinsä näköinen. Onnittelin, ihastelin, imartelin, kiittelin. Hän: teeppä samoin, jos pystyt. Ja silloinkos minä sain rohkeutta päättää frestata [yrittää uudelleen]. Ethän pane vastaan! Etkä panekaan. Suostut ja olet sitte ylpiäs. Onko kiinni? - Hyfä!

Eilen ja tänään oli Ärjyn kilpailut. Rehkin kuin aika poika. Eilen sain korkeushypyn uusinnassa Gäddalta päihini ja ajattele päälle kun se mies oli iloinen. Tänään annoin häntä omissa leipälajeissaan päihin, ja arvaat sen että mies ei ollut iloinen. Lisäksi tämä: hän oli järjestänyt hyppysarjan kunniapalkinnoksi taskukellon tietysti itselleen. Kohteliaasti tosin oli minua varten lyhyille matkoille järjestetty myös taskukello. Minä voitin molemmat sarjat ja molemmat kellot. - Niin kun koisille annetaan ja koisille ei. Lupasin eilen Jussille antavani hänelle toisen kellon jos voitan kaksi. Jussi oli jo pahalla päällä eilen kun hävisin Hubertille, mutta kun sai kellon äsken oli hän perin loistavalla päällä. Meni tietysti koisille pojille näyttelemään, ylvästelemään. Kellokas! Sen arvas miten se juhlistaa.

Väsyttävää se vain oli. Helle niin tavaton, ettei tahtonut jaksaa olla. Ja vielä piti hypätä. Ja paljon sittenkin. Tässä tulokset: 100 m. I 11,3 / Gädda oli toinen. Ärjyn palkintotuomarit järjestivät, että hän oli muka vain 3 m. jäljessä. Varmasti, sanovat pojat, oli hän 5-6 m. jäljessä/. 400 m. I-, 55,8, korkeushyppy, II 176,5 (I H. Gädda 176,5), pituushyppy 6,54 (oma ennätys). Hypyt menivät hurjan hyvin sen treenauksen jälkeen. No mikä tässä on ihmiselle sitten pahaksi. Ei toki mikään. Senkun urheilee vain. Jos vain viitsisi 3-loikkaa harjotella menisi se pian yli 14 metriä. Palkinnoiksi sain 4 ruokalusikkaa, 1 sokeripihdit (luovutin Siirille omaksi) ja 2 taskukelloa. Hyvä saavutus!

Olen nyt alaosaston v.a. Pian saat kortittamistakin. Korhonen on ollut jo monta [kertaa] humalassa, kuulema pääasiassa kuolleena, mutta kaipa hän virkistyy, kun pääsee lomalle. Hän ei ole muka alottanut vielä lomaansa. On erikoistehtävässä, tekee valmiiksi pöytäkirjoja. Voi, miesparka! Alkaa jo säälittää.

Upu-Rakas. Elä Inä ota liiaksi auringinkylpyjä kun Sinä menettää 5-6 kerrosta iholtasi niin Sinä pienenee aivan liikaa. Se ei ole hyvä. Äytyy varoa, ettei Inä saa auringinpistosta kun ilmat on niin uhkakuumat. Voi hyvin, Rakas, ja muista joskus.

Suudelmin uskollisesti

Sinun omasi.