Nimimerkki "Vanha Kissa"                 30/8 1971

Suomenmaa

  Kirjoitatte lehdessänne, että tietyllä naisreportterien kängillä on jo pitemmän aikaa ollut "silmätikkunaan kunnon presidenttimme Urho Kekkosen hattu", joka ei yhtään sovi sen käyttäjälle. Kirjoitatte edelleen, että "tuo ponteva naistoimittajien porukka" on päättänyt järjestää rahankeräyksen ja ostaa UKK:lle uuden hatun.

  Olen todella liikuttunut huomiosta, huolenpidosta ja suunnitelluista toimenpiteistä. Voi olla hyvinkin totta, että naisreporttereiden kängi on oikeassa, sillä syvälle silmien päälle väkivaltaisesti vedetyn hattuni alta en todellakaan voi erottaa sopiiko hattu minulle vai ei.

  Pyydän Teitä, arvoisa Valistunut Kissa toimimaan virkaa tekevänä adjutanttinani ja keräämään tuon pontevan naistoimittajien porukan ensi torstaiksi, 2.9. kello 15.00 Aleksanterinkadun varrella olevaan Kalle Kuusisen vaatetusliikkeeseen. Tarkoituksenani on silloin siellä ostaa riittävä määrä lierihattuja ja lippalakkeja. Jottei valintani taas osuisi väärään ja osoittaisi huonoa makua, pyydän, että arvoisa porukka ei vain avustaisi minua hattujen ja lakkien ostamisessa, vaan suorastaan valitsisi ne minulle. Joko tuolla porukalla kokonaisuudessaan tai sen valitsemalla asiantuntijalautakunnalla on lopullinen päätäntävalta. Valitusoikeutta tehtyjä valintoja vastaan ei ole olemassa.

  Pyydän jo etukäteen kiittää niitä kaikkia, jotka hyväntahtoisesti tulevat saapuville ja suorittavat tässä toivomani tehtävän.