Kirje Siirille  8.7.1922

Siiri hyvä ja Uuno "kiltti"!

Äiti sano äsken, että kirjota sinä Urho Siirille. Kun se tytön pölövästi ei ilman kirjota kotiin. Elli esim. on ollut paljon kiltimpi kuin Siiri, on näet jo monta korttia kirjottanut.

Ja nytkös minä heti tyrmäämään. Ei mulla ole mitään erikoista kirjotettavana. Kesä on ja kärpäsiä ja äiti tietysti maalaa. Onnen myyrä Sinä Siiri jonka ei tarvitse olla kotosalla kun äiti maalaa. Kauhistus, että se käy ihan pahasti tuolla sydänalassa. Ensin se tavaton mylläys ja sitten huoli muoriraukasta, kun se väsyttää itsensä puolikuoliaaksi. Mutta ei hän vain välitä. Kohta ollaan voitonpuolella. Kamari ja alkoovi ovatkin selvät jo, kyökin lattia on kestämässä, samoin tuolit pöydät kaapit, sängyt (oli maalata ne Alpon sängyt mutta isän kanssa tarmokkaasti estimme hänen aikeensa) j.n.e.

Vaalit ovat menneet. Kokoomus ryhmä on voitolla, edistys on saanut päihinsä. Mitäs ne siellä St. Michelin läänissä ovat äänestäneet?

Minä olin viime pyhänä urheilemassa Kuopiossa. Sain 6 hopealusikkaa, niistä 1 puuro-, 3 ruoka- ja 2 teelusikkaa. Voitin 100 mt. juoksun hyvällä ajalla 11,3, 200 mt. 23,8 ja 400 58,1. Korkeutta hyppäsin 170 cm. Siis paljon yli sinun pääsi. Hei! hei! hei!

Treenaako Uuno! Hyvä! Luetko Sinä! Hyvä!

Isä on hyvällä tuulella vain. Kieltää äitiä, kun äiti tahtoo aina minua tanssimaan (nyt ei onneksi jouda, on maalaamassa ja sormet ja jalat ja koko naama korvia myöten on maalin töhjässä: äiti ränkyy isältä päiväpalkkaa kuin pöllynnostajat).

Voikaa hyvin, syökää piimää ja olkaa terveitä ja tervehdittyjä. Sanokaa mummolle hyvin kauniit terveiset ja samoin Siilalle ja muulle tutulle väelle.

Urholta