Kansanedustaja, kauppalanjohtaja        5/3 1958

varatuomari Erkki Tuuli

  Luin tk. 1 päivänä eräästä sanomalehdestä, että olet, tehdyn kysymyksen johdosta, tunnustanut esittäneesi väitteen, että eduskunnan oikeusasiamiehen toimintaan ns. Korsimon asiassa^17 on puututtu "korkeammalta taholta". Ei ole vaikeaa havaita, mitä tällä olet tarkoittanut. Juristin on yhtä helppoa nähdä, että esittämäsi tiedon täytyy olla kaikkea perää vailla, kuten tietysti onkin.

  Olen pitkin aikaa saanut eri puolilta maata tietoja, millaisia perättömiä väitteitä eräät siihen eduskuntaryhmään kuuluvat henkilöt, jonka jäsen olet, ovat minun toiminnastani levittäneet, mutta en ole niihin kiinnittänyt edes sen verran huomiota, että olisin yksityisesti heille kirjoittanut. Kun Sinä olet näin uskomattomalla tavalla liittynyt tuohon joukkoon, en voi olla Sinulle asiasta kirjoittamatta, sillä olen pitkäaikaisen tuntemuksen nojalla pitänyt Sinua miehenä, mitä osoittaa mm. se, että valtioneuvostossa kannatin äänelläni Sinua Kymen läänin maaherraksi. En voikaan käsittää, kuinka olet alentunut tuollaisten perättömien ja loukkaavien lausuntojen levittämiseen. Lakimiehenä lisäksi olet selvillä niistä oikeudellisista seuraamuksista, joihin tekosi saattaisi johtaa.

  On varmaan turvallista levittää perättömiä tietoja miehestä, joka ei asemansa vuoksi voi puolustaa itseään, vaan - kuvaannollisesti sanoen - käsistään ja jaloistaan sidottuna makaa maassa potkittavana. Sellaiselta henkilöltä, joka tällaisissa oloissa potkii puolustuskyvytöntä miestä valheellisilla lausunnoilla, ei voi edes odottaa, että hän reilusti tunnustaisi halpamaisen tekonsa samalta foorumilta, jolta on sen esittänyt.