Maanviljelijä Jalmari Jatkola           6/9 1956

Lohiniva

   Olen saanut kirjeenne, jossa esittelette Malkajärven sekä Lompolon ja Puljun kylän tieasioita. Valitettavasti olen jo poissa niiltä paikoilta, joilta käsin saatoin välittömästi tällaisia asioita hoitaa, mutta tietenkin jatkuvasti olen valmis tekemään kaikkeni niiden asioiden hyväksi, jotka ovat olleet ja jatkuvasti ovat lähellä sydäntäni. Lähetän kulkulaitosministerille kirjeen, jossa kiinnitän hänen huomiotaan mainitsemiinne tiehankkeisiin. Lompolon-Puljun tien tarpeellisuuden tunnen entuudestaan ja minulla olikin sellainen aikataulu, että ensin on saatava Raattaman tie tällä suunnalla kuntoon, koska se oli pantu alulle, ja sitten on käytävä Puljun tien kimppuun. Ehkä tällä kertaa olisi parasta rajoittua yrittämään Tepasto-Lompolo-Puljun tien suunnittelemista ja rakentamista.

   Tarkoitukseni on - jos ei esteitä tule - tänä syksynä saapua Lappiin, jolloin kävelisin Raattamasta Sodankylän tielle Kaunispään korkeudelle. Olen aikonut tällä matkalla käydä Puljussa.

   Palautan ohella kartan ja lähetän Teille parhaat, sydämelliset terveiseni. Olen aina hyvin iloinen, kun vanhat ystävät muistavat ja jos voin jotakin tehdä yhteisten asioiden hyväksi, tuottaa se minulle tyydytystä.