Berlin 10/2 -32.

Rakas Äiti ja Rakkaat pojat.

Kiitokset monet kirjeestäsi. Siinä olikin asiaa vallan kosolti. Ja pääasia: että voitte oikein hyvin.

Minun voinnissani ei ole sen parempaa sanomista. On kyllä totta, että laiskottelen verrattain ahkerasti. Kyllähän se hävettää, kun nukkuu 11 asti, kuten tänäkin aamuna, mutta arvelen, että jos aion täällä jaksaa kunnossa olla, niin täytyy. Viime yönä näin moneen kertaan tulevani kotiin kesken aikoja ja pojatkos olivat iloisia. Mutta se arvatenkin johtuu siitä, että olin illalla katsomassa Yorck-nimistä elokuvaa, jossa kaksi pojanvekaraa oli kovin iloissaan kun isä, kenraali Yorck oli tullut yhtäkkiä kotiin.

Mitään ihmeempäähän tänne ei kuulu. Sunnuntaina olin käymässä "vihreän viikon" näyttelyssä, silloin piti neljättä tuntia kävellä ja seisoskella ja se oli aika rasittava. Maanantainakin vielä tuntui. Näyttää kuin niitä pitäisi välttää.

Sain juuri sanomalehdet. Monet kiitokset. Siellähän vasta kiehuu ja porisee. Kokouksia ja vastakokouksia. Mikä se "Tammisen asia" on? Sekö, ettei tule toimeen Leinosen kanssa! Olisi se nyt vahinko, ellei hän siinä pysyisi, kun ilmeisesti lehti näyttää alkavan mennä paremmin. Kaipa hänen asemansa on vaikea, mutta kuitenkin. Ratkaisu tällä viikolla! Mutta kuka siihen toinenkaan otetaan? Kaipa ne asiat lutviutuvat.

Täällä on tätä nykyä varsin kylmä. Toissa aamuna oli ollut -6 ja eilen illalla noin -8. Viime yönä on noussut -12 ja hyvät berliiniläiset ovat kauhuissaan. Mutta kohtuudellahan tämän sentään kestää pohjolan mies. Täytyy hymähdellä vain -12 pakkaselle ja sanoa, etteihän tämä mitään, vaikka paleltaakin. Sitten, kun olisi -45, kuten meillä! Päivät ovat kauniit ja aurinkoiset.

Vai oli "isin poika" nolona. No hänhän sai koko pappilan hauvat nyt.

Kirjoitin kortin Elinin nimipäiväksi, tietysti yhteislyseolle, toivottavasti se on mennyt opettajanhuoneeseen. Tietysti olin levoton, kaipa Elin siitä pitää. Kuva ei ollut kamala, kun en kiireessä löytänyt.

Sunnuntai-iltana innostuin myös Kainuun Sanomiin lähettämään pienen jutun täältä. Kun saat lehdet, niin pane taas talteen.

Hyvähän on, että Teillä siellä vieraita käy, että viihdytte ja pojille se on vaihtelua. Mutta nuku toki, pikku Tupukka, eihän sitä muuten jaksa nurkkia siivota.

Voikaa hyvin, sano Jussille paljon terveisiä ja onnea hyvin menneistä tenteistä ja toivota Innille Antti-onnea!

Rakkat terveiset Sinulle ja pojille. Suutelen teitä.

Teidän Urho.